Connect with us

Oh! Media

Trending

Dari Langit Ke Rak, Watsons Kini Terbang Tinggi Ke Awan Istimewa Sambut Ulang Tahun Ke-30

Watsons meraikan ulang tahun ke-30 di Malaysia sebagai peruncit kesihatan dan kecantikan No.1 secara dalam talian dan fizikal (O+O).

ADVERTISEMENT

Istimewa tahun ini Watsons Malaysia dengan bangganya menjadi peruncit pertama yang melancarkan dan memperkenalkan pesawat berjenama Watsons dengan kerjasama AirAsia. Wow!

Unik Si Kucing Temani Penerbangan Anda!

Perapian pesawat Watsons menampilkan Unik Si Kucing, maskot Watsons Malaysia, dan juga kad Ahli Watsons Club serta  mesej dalam talian dan luar talian (O+O). 

Ini merupakan satu simbolik menunjukkan betapa mudahnya pengguna berbelanja di Watsons. Malah, pengguna juga  boleh menggunakan aplikasi Watsons atau laman web untuk menikmati Penghantaran Ekspres, di mana produk dihantar ke depan pintu dalam masa kurang daripada 2 jam.

Selain itu, penjenamaan dalam penerbangan menekankan ciri-ciri produk utama, termasuk keperluan perjalanan dan kesihatan, produk kecantikan untuk kegunaan semasa dalam perjalanan, jenama eksklusif, dan Jenama Watsons, yang diiktiraf sebagai Jenama Sendiri No. 1 Asia*.

Kalau dalam flight korang terlihat tawaran Watsons, korang boleh terus mengimbas kod QR dan buat pembelian. Selepas mendarat, korang boleh terus membeli barangan dan pilih penghantaran ke depan pintu melalui penghantaran ekspres atau klik dan kutip di mana-mana kedai pilihan. Mudahnya!

“30 tahun sudah berlalu semenjak Watsons Malaysia memasuki industri runcit. Sepanjang perjalanan ini, kami telah mencapai pelbagai kejayaan dan menubuhkan diri kami sebagai jenama runcit  dalam talian dan luar talian (O+O) No. 1 di kalangan pelanggan.

Watsons Malaysia sentiasa menerajui inisiatif kolaboratif, dan tiga dekad ini telah membolehkan kami melonjak dengan inovasi dan kepuasan pelanggan. Kami berbangga untuk mendedahkan pesawat berjenama Watsons untuk meraikan kejayaan ini. Kami kini mempunyai lebih daripada 700 kedai di seluruh negara, lebih 7.5 juta ahli Watsons Club dengan program kesetiaan yang kukuh dan menawarkan lebih daripada 12,000 produk di kedai dan dalam talian.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan kemudahan dan nilai, memastikan pengalaman yang lancar untuk pelanggan kami,”- Caryn Loh, Pengarah Urusan Watsons Malaysia dan Pengarah Eksklusif Serantau Watsons International.

Spend & Win Dengan Watsons X AirAsia

Bukan itu je, sejajar dengan kerjasama Watsons dengan AirAsia. Ahli Watsons Club juga boleh menyertai peraduan Spend & Win yang menawarkan hadiah hebat menanti seperti tiket penerbangan AirAsia, penginapan hotel AirAsia MOVE, mata AirAsia Move dan e-baucar Watsons. 

Syaratnya hanya perlu berbelanja minimum RM100 (dalam satu resit) di kedai atau dalam talian.

Kemudian hantar penyertaan di https://www.watsons.com.my/member-monthlyspecial. Pembelian boleh dilakukan di mana-mana kedai Watsons seluruh negara dan dalam talian sehingga 31 Julai 2024.

Dr Malina Ngai, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AS Watson, pula berkata, beliau  sangat teruja merasmikan pelancaran kerjasama Watsons dan AirAsia sebagai inisiatif istimewa Ulang Tahun ke-30.

“Apa yang membawa kami kepada kerjasama ini adalah kepercayaan bersama bahawa ‘Langit Bukan Had’ – keghairahan kami untuk melayani pelanggan kami tidak mempunyai had, dan apa sahaja adalah mungkin untuk kami.”

Dapat Hadiah Naik Flight Jenama Watsons Setiap 30 Hari Bulan? Seriuslah?!

Bagi pengembara yang terbang dengan penerbangan jenama Watsons, AirAsia akan mengaktifkan penglibatan dalam penerbangan pada setiap 30 hari bulan setiap bulan untuk memacu pemberian hadiah dan meningkatkan interaksi penumpang. 

Daripada penjagaan peribadi kepada keperluan penjagaan kulit kepada produk kesihatan, penumpang boleh mengakses pilihan yang dipilih daripada tawaran kesihatan dan kecantikan yang berkualiti tinggi semasa mereka ke destinasi mereka.

Bukan itu je tau, Watsons kini menawarkan tawaran dan diskaun eksklusif kepada ahli Watsons Club sepanjang tahun. Ahli Watsons Club boleh menebus baucar AirAsia Rides melalui W Rewards Watsons melalui aplikasi mudah alih Watsons. 

Begitu juga, pengguna aplikasi AirAsia MOVE boleh menebus e-baucar Watsons untuk pembelian dalam talian dan aplikasi Watsons menggunakan kod promo yang tersedia untuk ditebus pada platform AirAsia MOVE.

Untuk menarik ahli Watsons Club yang gemar melancong, Watsons Asia One Pass menawarkan faedah eksklusif yang direka untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah di 10 pasaran di seluruh dunia. Ahli menerima akses keutamaan kepada promosi khas dan pengumpulan mata. Dengan setiap pembelian, mata kelab terkumpul untuk pelanggan membuka lebih banyak diskaun dan ganjaran.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kerjasama eksklusif ini, layari www.watsons.com.my  atau muat turun aplikasi mudah alih Watsons di Apple App Store, Google Play Store dan Huawei App.

Acara hari ini turut dihadiri Pengerusi Kumpulan AS Watson, Encik Dominic Lai; Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AS Watson, Dr. Malina Ngai; Pengarah Urusan Watsons Malaysia dan Pengarah Eksklusif Serantau Watsons International, Caryn Loh; pasukan pengurusan Watsons dan rakan perniagaan, pasukan Pengurusan AirAsia, Duta Watsons Malaysia, Ayda Jebat & Phei Yong, Rakan Selebriti Watsons, dan ahli Watsons Elite.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Menyampaikan artikel pemasaran dalam bentuk santai dan infomatif.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas