Connect with us

Oh! Media

“Bukan Isu Rakyat Malas Kerja” – Bonda Rozita Tegur Kenyataan DS Vida

Trending

“Bukan Isu Rakyat Malas Kerja” – Bonda Rozita Tegur Kenyataan DS Vida

Baru-baru ini kecoh di media sosial apabila usahawan kosmetik, Dato’ Seri Vida menyeru orang ramai tidak terlalu mengharapkan bantuan ‘bendera putih’ semata-mata. Beliau menerusi perkongsian video memohon masyarakat berusaha dan menjadikan peniaga gerai yang dikunjunginya sebagai contoh.

ADVERTISEMENT

BACA: “Bukan Persendakan Orang” – Dato’ Seri Vida Perjelas Isu Kibar Bendera Putih

Walau bagaimanapun, orang ramai menyifatkan kenyataan usahawan tersebut tidak sensitif dengan keadaan semasa rakyat yang terjejas pendapatan akibat pandemik.

vida bendera putih

Di Instagram, usahawan terkenal, Bonda Rozita turut menyelar kenyataan DS Vida dan berpendapat rakyat bukanlah malas berusaha. Katanya, perkataan ‘malas’ tidak sesuai dilemparkan ketika rakyat dalam keadaan tertekan kini.

Bonda Rozita yang pernah melalui kemiskinan berkata, tidak semua orang susah suka meminta-minta. Seseorang hendaklah mempunyai rasa simpati dan lebih sensitif dalam berkata-kata.

Jelasnya lagi, rakyat sudah semestinya mahu keluar bekerja seperti biasa tanpa mengharapkan sebarang bantuan. Namun, keadaan semasa menyebabkan rakyat terpaksa akur.

Kredit: Bonda Rozita

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas