Connect with us

Oh! Media

Beli Susu Guna Duit Bantuan, Suami Tak Puas Hati Tergamak Gigit Lengan Isteri

duit bantuan

Trending

Beli Susu Guna Duit Bantuan, Suami Tak Puas Hati Tergamak Gigit Lengan Isteri

Seorang penjawat awam telah diberkas oleh polis pada Selasa lepas kerana tak puas hati isterinya membeli susu menggunakan duit bantuan. Lelaki tersebut juga didakwa menggigit lengan isterinya sehingga cedera.

ADVERTISEMENT

BACA: Dicerai Lepas 8 Hari Kahwin, Suami OCD Pernah Naik Angin Sebab Cuci Beras Tak Ikut Caranya

Asisten Komisioner Ahsmon Bajah, Ketua Polis Daerah Kuching menyatakan lelaki yang berumur 23 tahun itu ditahan selepas isterinya membuat laporan polis.

Tak puas hati dengan isteri

Suspek lelaki itu dikatakan menggigit isterinya kerana tak berpuas hati dengan isteri kerana ingin membawa anak mereka bermalam di hotel untuk dapatkan ketenangan.

Berlaku pergelutan di antara mereka sehingga mendatangkan kecederaan kepada mangsa dalam kejadian tersebut.

Suspek juga dilaporkan telah memecahkan telefon bimbit isterinya kerana tidak berpuas hati dengan tindakan isterinya yang ingin menggunakan wang Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) untuk membeli susu anak mereka.

Kes ini sebenarnya merupakan kes lama berdasarkan laporan polis yang dibuat pada Januari 2022 dan Disember 2021.

duit bantuan

Suspek kini ditahan untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen 18A Akta Keganasan Rumah Tangga.

Kes ini telah dilaporkan di akaun Twitter @Nabilahismah dan mendakwa pernah menarik laporan polis atas desakan orang sekeliling.

Wanita ini bukan sahaja kongsi gambar kecederaannya, tetapi menceritakan bahawa suspek tersebut merupakan bekas suaminya. Akaun Twitter wanita itu juga telah dinyahaktifkan.

Kredit: Majoriti

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas