Connect with us

Oh! Media

“Abah Bangun Abah” – Pemuda Kelainan Upaya Tangisi Pemergian Bapa Undang Sebak Netizen

Trending

“Abah Bangun Abah” – Pemuda Kelainan Upaya Tangisi Pemergian Bapa Undang Sebak Netizen

Lebih kurang seminggu sahaja lagi, kita akan menyambut perayaan Hari Raya Aidilfitri. Sudah pasti ruang dan peluang yang ada ini akan digunakan semua ahli keluarga untuk berkumpul beramai-ramai setelah sekian lama tidak berjumpa.

ADVERTISEMENT

Tak dapat dibayangkan sekiranya orang yang tersayang pergi menghadap Ilahi beberapa hari menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri. Namun siapalah kita untuk menolak takdir yang merupakan luar kemampuan kita.

BACA: DS Aliff Syukri Sebak, Berpisah Dengan Pembantu Rumah Selepas 10 Tahun

Tangisan anak syurga

Tular satu perkongsian di TikTok apabila pemegang akaun @yantihomebaker memuat naik satu video menunjukkan reaksi adiknya yang kelainan upaya (OKU) ketika berada di perkarangan kubur bapanya.

@yantihomebaker #al ♬ Selalu Tersimpan – Valdy Nyonk

Melalui video tersebut dapat dilihat pemuda itu hanya duduk sambil menangis melihat jenazah bapanya dimasukkan ke liang lahad.

Dapat juga dilihat pemuda tersebut seakan tidak dapat menerima berita tentang pemergian seorang insan bergelar ayah yang telah menjaganya selama 32 tahun dan meminta agarnya bapanya itu untuk untuk bangun.

Moga terus tabah

Perkongsian ini mendapat respon dari netizen dan rata-rata mereka turut sebak serta berasa sayu melihat situasi tersebut.

Semoga pemuda tersebut dan keluarga terus tabah menghadapi ujian dan dugaan ini.

Kredit: TikTok yantihomebaker

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas