Connect with us

Oh! Media

(Terkini) Adik Rayan Sudah Ditemui, Mungkin Alami Kecederaan Belakang, Pasukan Penyelamat Usaha Keluarkan Dengan Selamat

Oh! Tidak

(Terkini) Adik Rayan Sudah Ditemui, Mungkin Alami Kecederaan Belakang, Pasukan Penyelamat Usaha Keluarkan Dengan Selamat

Seluruh dunia ketika ini sedang menumpukan perhatian kepada misi menyelamat adik Rayan yang terjatuh dalam perigi sedalam 32 meter di Maghribi sejak hari Selasa lalu.

ADVERTISEMENT

Terkini, pasukan menyelamat mengesahkan telah menemui adik Rayan yang berada dalam keadaan lemah. Ketika ini, mereka sedang memfokuskan kaedah bagi membawa keluar adik Rayan dalam keadaan selamat.

Berdasarkan laporan agensi berita Al Arabiya, laluan yang akan digunakan adalah melalui terowong yang digali pasukan penyelamat sejak 3 hari lalu.

Rayan mungkin alami kecederaan belakang semasa jatuh

Pemeriksaan awal Pasukan Perubatan mendapati kemungkinan Rayan mengalami kecederaan belakang. Disebabkan itu proses mengeluarkannya sedang dijalankan dengan berhati hati

May be an image of 5 people, people standing and outdoors
May be an image of 7 people, people standing and outdoors
May be an image of 6 people and outdoors

Adik Rayan masih hidup

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan berapa lama proses membawa keluar adik Rayan akan diperlukan. Ketika ini, ibu bapa kepada Rayan djuga dimaklumkan telah di bawa masuk ke dalam terowong penggalian untuk melihat keadaan anak mereka lebih dekat.

Pasukan perubatan dan anggota keselamatan yang sudah lama berada di lokasi bersedia untuk mengejarkan Rayan ke hospital sebaik dia dibawa keluar.

Sama-sama kita terus berdoa agar adik Rayan dapat dikeluarkan dalam keadaan selamat.

Kredit: Astro Awani

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas