Connect with us

Oh! Media

Staf Hotel Membebel Pelanggan Tak Habiskan Makanan Diserang Balik Dengan Netizen

buffet

Oh! Tidak

Staf Hotel Membebel Pelanggan Tak Habiskan Makanan Diserang Balik Dengan Netizen

Tiba sahaja bulan Ramadan, selalunya banyak makanan yang dibazirkan kerana sifat tamak manusia yang tidak pernah cukup ketika berbuka puasa. Selalunya, makanan-makanan selalu dibazirkan apabila berbuka dengan bufet.

ADVERTISEMENT

Itulah yang dikongsikan di TikTok di mana pemilik video itu menunjukkan bagaimana pelanggan-pelanggan yang datang mengambil banyak makanan dan tidak dihabiskan dan ada juga makanan yang belum dijamah oleh pelanggan.

Hal tersebut menyebabkan pemilik video itu marah dan menyatakan kekesalan terhadap pihak yang tidak bertanggungjawab dengan membiarkan meja bersepah dan mengamalkan tabiat membazir.

@foodclucture

Amede korg ni,xreti xnk amek sikit2 ke?

♬ original sound – ikhlas demi kebahagian

Walau bagaimanapun, pemilik video itu diserang semula oleh warganet di mana ramai yang menunjukkan perasaan tidak puas hati dan menyatakan makanan bufet memang selalunya akan dibazirkan kerana pihak restoran tidak membenarkan pelanggan membungkus makanan yang tidak habis.

Ada juga yang berkata, majoriti hotel tidak membiarkan pelanggan mahupun staf yang bekerja untuk membungkus makanan dan telah menjadi prosedur hotel untuk membuang makanan lebihan.

Banyak tempat biasanya tak bagi pelanggan tapau?

Buffet bertentangan dengan hikmah Ramadan…

Food safety jadi alasan pelanggan tak boleh tapau?

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas