Connect with us

Oh! Media

“Sepertinya Aku Memilih Satu Keputusan Salah” – Adik ‘Pergi’ 4 Jam Selepas Ditidurkan, Abang Luah Rasa Sayu

adik

Oh! Tidak

“Sepertinya Aku Memilih Satu Keputusan Salah” – Adik ‘Pergi’ 4 Jam Selepas Ditidurkan, Abang Luah Rasa Sayu

Pengasas Unit Khas Van Jenazah (UKVJ), Wan Chai meluahkan rasa sayu apabila adik perempuan bongsunya meninggal dunia selepas lima bulan melahirkan zuriat pertama.

ADVERTISEMENT

BACA: Suami Terkilan Hanya Dapat 2 Hari Cuti Dan Lihat Isteri Kaku Di Sisi Anak Selepas 4 Hari Bersalin

Dalam satu perkongsian di Facebook, Wan Cai berkata adiknya belum sempat merasai nikmat menjadi seorang ibu apabila diuji dengan masalah kesihatan.

wan cai

Difahamkan, allahyarham Nur Hidayu diserang strok selepas 20 hari melahirkan anaknya secara pembedahan.

abang

Hampir lima bulan allahyarham cuba melawan penyakit dan beberapa kali keluar masuk wad di Hospital Klang dalam tempoh itu.

Jumaat lalu, arwah dibenarkan balik ke rumah selepas sebulan berada di wad. Kata Wan Cai adiknya sangat gembira dan ada beritahu nak pulang ke kampung.

jenazah

Tetapi dua hari selepas itu, kesihatan arwah mula merosot dan dibawa semula ke hospital. Dengan berat hati, pihak keluarga membenarkan arwah ditidurkan di atas saranan doktor.

Selepas 4 jam ditidurkan dan dipakaikan alat bantuan pernafasan, pihak keluarga dimaklumkan arwah telah meninggal dunia.

Menerima takdir pemergian arwah dengan reda, pihak keluarga menyempurnakan jenazah dengan penuh hormat. Jenazah diuruskan oleh rakan-rakan arwah sendiri di Unit Khas Van Jenazah HQ dan diiringi 8 buah jentera NGO itu.

wan cai

Jelas Wan Cai, dia sama sekali tidak menyalahkan doktor tetapi perasaan bersalah menyelubungi dirinya. Dia juga tidak menolak qada dan qadar yang telah ditentukan Allah SWT.

Kredit: Facebook Wan Cai Official

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas