Connect with us

Oh! Media

Pekerja Starbucks Panggil Nama ‘Kovid’, Pelanggan Lain Ketawa Berlekek!

kovid

Oh! Tidak

Pekerja Starbucks Panggil Nama ‘Kovid’, Pelanggan Lain Ketawa Berlekek!

Seorang lelaki bernama Kovid Kapoor mendapat perhatian netizen apabila namanya disamakan dengan virus ‘Covid-19’.

ADVERTISEMENT

BACA: “Virus Bukan Datang Macam Bola, Kalau Tak Mahu Vaksin, Jangan Kerja” – Presiden PROFIMA

Menerusi Twitter Kovid Kapoor, beliau merupakan seorang co-founder di Holidify.com dan memaklumkan kepada smeua bahawa dirinya bernama Kovid, dan dia bukannya virus!

kovid

Kapoor menyatakan bahawa dia pertama kali keluar dari India sejak Covid-19 bermula dan tidak sangka, ramai yang terhibur dengan namanya yang sama dengan virus yang kian menular di seluruh dunia, Covid-19!

Bukan itu saja, Kovid juga berkongsi pengalamannya di Starbucks, apabila pekerja di sana memanggilnya dengan gelaran ‘Kovid’, semua pelanggan di situ ketawa melekek! Hahaha mesti masa tu semua tak sangka yang Kovid tu memang nama sebenar lelaki ni kan!

Kawan-kawan Kovid Kapoor juga tidak lupa untuk menghadiahkan kek hari jadi dengan hashtag #Covid-30 sebagai jenaka!

Hahaha kalau kita ada kawan nama Kovid pun, mesti kita akan buat lawak jenaka dengan nama dia kan? Kapoor sekarang ni dah popular di media sosial dan juga merata dunia kerana namanya yang ‘unik’.

Selain Kapoor, ada juga netizen yang berkongsi pengalaman mempunyai pelajar bernama Kovid di kelasnya dan akan ada yang menyahut ‘virus!’ apabila nama pelajar tersbebut dipanggil. Hahaha macam-macam hal la sekarang ni, semua dah boleh jadi bahan jenaka!

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas