Connect with us

Oh! Media

Pasar Siti Khadijah Huru Hara Dengan Dua Pergaduhan Serentak

siti khadijah

Oh! Tidak

Pasar Siti Khadijah Huru Hara Dengan Dua Pergaduhan Serentak

Takut bila tengok orang bergaduh dekat tempat awam ni. Sekarang ni viral pula video pergaduhan melibatkan beberapa orang lelaki dan wanita di Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu Kelantan.

ADVERTISEMENT

Kejadian ini dipercayai berlaku pada hari Selasa di kawasan premis perniagaan, berdekatan Pasar Siti Khadijah. Video itu disebarkan pengguna media sosial tetapi tidak dapat dipastikan apa punca pergaduhan tercetus.

Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu. Palestin sedang berperang bermandikan darah, kita di sini bergaduh. Kes apa tak pasti.

Dalam video berdurasi lebih satu minit itu, dapat dilihat berlaku dua pergaduhan serentak di kawasan yang sama. Pelanggan dan peniaga yang berada di situ juga cuba meleraikan pergaduhan.

Polis dapati punca bergaduh kerana berebut pelanggan…

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner, Mohd Rosdi Daud mengesahkan pihaknya menerima dua laporan polis daripada kedua-dua belah pihak untuk menyelesaikan kes. Bagaimanapun, kaedah itu tidak boleh diterima polis kerana ia telah memberikan kesan yang buruk kerana menjejaskan keamanan masyarakat.

Jadi pihak polis akan terus menjalankan siasatan lanjut dan tindakan susulan akan diambil kerana tidak mahu orang ramai akan terbiasa dengan tindakan sendiri dengan membelakangi peruntukan undang-undang semasa.

Kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan dan jika disabitkan kesalahan, semua yang terlibat boleh dipenjara 2 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

Kredit: Facebook

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas