Connect with us

Oh! Media

Oh! Tidak

Mentua Antivaksin Beri Cucu Demam Madu Hingga Lembik, Badan Bengkak, Wanita Nekad Lapor Polis

Semalam tular di aplikasi X tentang perkongsian dari seorang wanita terhadap suami dan mak mentuanya. Katanya dia sampai buat laporan polis.

BACA: Isteri Kawal Gaji Suami, Beri Duit Poket RM6 Sehari Untuk Makan

IKLAN

Menurut luahan yang dikongsi, wanita itu berkata bukan je suami dan mak mentuanya antivaksin, mereka juga menolak semua perubatan moden.

Difahamkan selepas dia bersalin, suaminya menolak vaksin awalan untuk bayi mereka.

Tapi I minta misi cucukkan jugak, vaksin lain pun I ambik jugak.

Suami dan mak mentua direman

Nak dijadikan cerita, anaknya yang baru berumur 6 bulan diberikan madu sebab demam oleh ibu mentua.

Susulan itu, dia terus buat laporan polis atas dakwaan pengabaian namun keduanya hanya direman 2 hari saja.

Betul ke tindakan I? Ke I overreacted?

Dia cakap dia takmau jadi antivaksin lagi, tapi mak mentua dan family dia yang lain memang maki I panjang lebar?

Di ruangan komen luahan ini, rata-rata netizen memberikan sokongan kepada wanita tersebut dan tindakannya itu betul.

Bagus ikut cara tradisional tapi kalau sampai anak tu dah sakit teruk, baiklah terus bawak ke hospital. Biar yang lebih pakar rawat. Apapun semoga kita dijauhkan dari orang yang macam ni.

Kredit: Aplikasi X

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis separuh masa Oh! Media berkaitan isu trending dan hangat.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas