Connect with us

Oh! Media

KJ Kongsi Gambar Kartun Di Instagram, Seolah ‘Menyindir’ Antivaksin?

antivaksin

Oh! Tidak

KJ Kongsi Gambar Kartun Di Instagram, Seolah ‘Menyindir’ Antivaksin?

Dah dekat tiga tahun ni, Kementerian Kesihatan (KKM) telah menjadi rujukan utama buat rakyat Malaysia untuk mendapatkan informasi yang tepat dan sah berkaitan penularan jangkitan Covid-19. Namun, ada juga pihak-pihak tertentu, terutama golongan antivaksin menidakkan info yang dinyatakan oleh KKM.

ADVERTISEMENT

BACA: “Kami Tidak Akan Menipu” – KKM Sahkan Anak KJ Selesai Disuntik Vaksin

Semalam, Khairy Jamaluddin, Menteri Kesihatan ada berkongsi satu gambar di Instagram story, berkaitan dengan kata-kata yang meragui dan memburukkan KKM.

antivaksin

Hantaran yang dibuat itu seolah-olah memerli dan menyindir golongan antivaksin yang menidakkan kebenaran vaksin, tetapi pada masa yang sama, masih mencari produk yang memiliki pengesahan KKM seperti produk ‘kurus.’

Macam kelakar kan? Kalau produk kurus, produk nak putih, semua faham dan pandai nak tengok jika produk tersebut memiliki kelulusan KKM atau tidak. Bila KKM beri informasi berkaitan Covid-19, tiba-tiba nak kata KKM menipu? Haha.

Apa-apa pun, pastikan semua yang baca ni menilai dengan baik, mana satu informasi yang betul dan palsu okay! Jangan percaya maklumat-maklumat yang tidak sahih dari mana-mana pihak, terutama yang di forward daripada Whatsapp.

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas