Connect with us

Oh! Media

Khalid Samad Serah Banglo, Proton X70, ‘Penthouse’ Pada Isteri Untuk Poligami

khalid samad

Oh! Tidak

Khalid Samad Serah Banglo, Proton X70, ‘Penthouse’ Pada Isteri Untuk Poligami

Bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Samad dibenarkan untuk berpoligami selepas dirinya bersetuju untuk menunaikan hak-hak isteri pertamanya, Zaiton Abu Bakar.

ADVERTISEMENT

BACA: Beri Kelonggaran Suami Berpoligami Untuk Mohon Rumah Mampu Milik Adalah Tidak Wajar?

Menerusi Free Malaysia Today, keputusan untuk Khalid Samad berpoligami itu telah dibenarkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah di Shah Alam.

Pastikan hak-hak sebagai isteri pertama ditunaikan

khalid samad

Pada 8 Disember lalu, Zaiton, isteri kepada Khalid telah memfailkan pembelaan dan tuntutan balas terhadap permohonan poligami oleh suaminya di Mahkamah tinggi Syariah.

Hakim Abdul Halim Abdullah membenarkan permohonan pembelaan daripada Zaiton untuk buat penyelesaian secara baik dengan suaminya di hadapan beliau.

Nurfarhana Abd Manaf, peguam daripada Tetuan Asri Musa & Co yang mewakili Zaiton berkata, anak guamannya mengarahkan untuk berbincang secara baik bersama Khalid untuk memastikan hak sebagai isteri pertama ditunaikan.

Kita telah membuat satu perjanjian persetujuan Khalid dengan defendan, antaranya adalah nafkah isteri direkod dan diputuskan di hadapan hakim.

Khalid sebagai plaintif bersetuju hendak memberikan sebuah rumah banglo diduduki mereka sekarang bersama sebuah ‘penthouse’ yang kedua-duanya terletak di Shah Alam, ditukar nama kepada Zaiton.

Kemudian beliau juga bersetuju memberikan sebuah kereta yang sedang digunakan, iaitu Proton X70 selain tambahan elaun, iaitu kad kredit kepada defendan. Selain itu, perjanjian tersebut turut direkodkan nafkah bakal isteri yang akan diberikan.

Pertukaran nama hartanah dan kereta atas nama Zaiton akan segera diselesaikan selepas bayaran sewa beli dan ansuran selesai.

Alhamdulillah, semoga semua urusan Khalid Samad dan isterinya, Zaiton dipermudahkan.

Kredit: Free Malaysia Today

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas