Connect with us

Oh! Media

Kerajaan Beri Pampasan RM57k Kepada Pasangan Vlogger Mangsa R*gol 8 Lelaki Di India

pelancong india

Oh! Tidak

Kerajaan Beri Pampasan RM57k Kepada Pasangan Vlogger Mangsa R*gol 8 Lelaki Di India

Baru-baru ini, dunia digemparkan dengan kes pasangan vlogger dari Sepanyol iaitu Vicente dan Fernanda yang menjadi mangsa jenayah rompak serta rogol ketika dalam sesi jelajah motosikal di India minggu lalu.

ADVERTISEMENT

BACA: Pelancong Sepanyol Dirog*l Bergilir-Gilir Depan Suami Yang Diikat, Rupanya 8 Lelaki Disyaki Terlibat

Terbaru, Polis di negeri timur Jharkhand telah memberi pampasan berjumlah Rs 10 lakh (kira-kira RM57,000) kepada pasangan terbabit.

Cek dan surat rasmi mengenai pampasan diserahkan kepada suami mangsa oleh Timbalan Pesuruhjaya Dumka Anjaneyulu dan SP Pitambar Singh.

india

Kami membuat siasatan dengan cepat dan menghulurkan bantuan yang sepatutnya kepada mangsa. Di bawah skim pampasan, kami memberikan mereka Rs 10 lakh. Kami akan cuba percepatkan lagi perbicaraan dan sabitan terhadap tertuduh.

Lapor portal ndtv, suami mangsa mengucapkan terima kasih kepada kepada pihak polis India di atas siasatan yang sangat cepat.

Sementara itu, Anant Ojha, wakil Parti Bharatiya Janata (BJP), mengakui insiden ini telah meninggalkan kesan mendalam kepada negara terbabit.

Katanya lagi, kejadian yang berlaku menunjukkan kelemahan undang-undang dan ketenteraman negara sehingga pelancong asing pun tak selamat di sini.

Tegasnya lagi, kerajaan perlu mengambil tindakan segera dan tegas kepada pelaku. Jika tidak, kerajaan akan dilihat gagal sepenuhnya.

Kredit: newsbricks | ndtv

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas