Connect with us

Oh! Media

terlanjur

Oh! Tidak

Gadis Terlanjur Nak Serah Anak Luar Nikah Kepada Yang Sudi, Dengan Syarat Bayar Kos Beranak Di Hospital Swasta

Sudah terlalu buntu, seorang wanita hamil nekad menyerahkan anak di dalam kandungan kepada ibu bapa angkat yang sudi menjaganya.

BACA: Gadis Ini Terpaksa Terima Jadi Mandul Selepas Tiga Kali Gugurkan Anak Luar Nikah, Teman Lelaki Larikan Diri

IKLAN

Difahamkan, wanita ini telah terlanjur dan kini sedang hamil 6 bulan hasil persetubuhan luar nikah. Menurut wanita ini, dia mengandung bayi lelaki yang dalam keadaan sihat.

Namun, wanita ini meletakkan syarat kepada ibu bapa angkat supaya menanggung kos pemeriksaan (check up) dan bersalin di hospital swasta.

Katanya lagi, dia baru tahu hamil ketika kandungan masuk 6 bulan. Dia memohon orang ramai tidak mengkritik dosa berzina kerana dia sebenarnya sudah bertaubat.

luar nikah
hamil luar nikah
luar nikah

Wanita ini menjelaskan lagi, dia mempunyai sebab memilih bersalin di hospital swasta. Berdasarkan pengalamannya membantu dua rakan hamil luar nikah sebelum ini, proses untuk discharge daripada wad hospital kerajaan lebih sukar.

Ibu yang bersalin anak luar nikah perlu menghubungi waris (ibu bapa) sebelum dibenarkan keluar wad. Sementara itu, jika bersalin di hospital swasta prosesnya lebih mudah tanpa memerlukan waris.

terlanjur

Jap!


Penulis sepenuh masa di Oh! Media berkaitan isu viral dan trending di media sosial.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas