Connect with us

Oh! Media

Dua Lelaki Rohingya Rogol Remaja Perempuan 15 Tahun Di Taman Permainan

Oh! Tidak

Dua Lelaki Rohingya Rogol Remaja Perempuan 15 Tahun Di Taman Permainan

Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun dilaporkan telah diperkosa dua orang lelaki warga asing yang baru dikenali di satu taman permainan.

ADVERTISEMENT

Menurut laporan Berita Harian, kejadian tersebut berlaku di Batu Berendam dan perkara ini disahkan Ketua Polis Melaka, Datuk Wira Zainol Samah. Pihaknya telah menerima satu laporan yang dibuat oleh abang mangsa pada hari sama kejadian itu berlaku di Balai Polis Batang Tiga.

Difahamkan, mangsa berusia 15 tahun itu yang masih bersekolah telah keluar daripada rumah pada 14 September kira-kira jam 2 petang untuk bersiar-siar bersama seorang lelaki Rohingya berusia 14 tahun yang baru dikenalinya.

Lelaki itu yang juga suspek pertama membawa mangsa menaiki motosikal sekitar jam 4 petang sebelum bertemu dengan seorang lagi lelaki Rohingya berusia 27 tahun (suspek kedua) di sebuah restoran di Klebang.

Mereka kemudiannya pergi bersiar-siar dengan menaiki kereta Proton Preve dipandu suspek kedua sebelum mangsa dirogol oleh kedua-dua lelaki itu di dalam kenderaan berkenaan di tepi pantai di kawasan itu. Selepas dirogol mangsa ditinggalkan di sebuah taman permainan di kawasan Batu Berendam.

Kedua-dua suspek yang merupakan seorang penganggur dan peniaga memiliki kad Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).

Suspek itu telah ditahan polis dan akan direman tujuh hari bermula 15 hingga 21 September bagi tujuan siasatan lanjut.

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas