Connect with us

Oh! Media

Akibat Dijangkiti Covid-19 Sebanyak 3 kali, Lelaki ini Nekad Ceraikan Isterinya

Oh! Tidak

Akibat Dijangkiti Covid-19 Sebanyak 3 kali, Lelaki ini Nekad Ceraikan Isterinya

Dimusim wabak Covid-19 ini sudah semestinya memberikan banyak kesan kepada seluruh masyarakat di Malaysia mahupun di luar negara. Dalam pada itu juga, banyak juga terjadi kejadian yang berkaitan rumah tangga di musim virus ini.

ADVERTISEMENT

Kejadian ini berlaku di Amman, Jordan yang mana seorang lelaki menceraikan isterinya yang sudah 15 tahun bersama akibat dijangkiti Covid-19 kerana khuatir akan dijangkiti oleh virus itu.

Menurut lelaki itu, penceraian yang dibuat adalah sebagai tanda hukuman kepada isterinya kerana melakukan kecuaian yang menyebabkan dia dijangkiti Covid-19 sebanyak 3 kali dalam beberapa bulan ini.

Lelaki itu menceraikan isterinya kerana khuatir akan dijangkiti virus tersebut. (Gambar sebagai hiasan)

Lelaki tersebut juga berkata bahawa dia tidak akan merujuk isterinya kembali walauapapun yang terjadi oleh kerana kesalahan isterinya yang gemar keluar membeli belah dengan kerap menyebabkan isterinya dijangkiti sebanyak 3 kali.

Saya tidak mahu mati kerana kecuaiannya itu

Setakat ini, Jordan yang mempunyai lebih kurang 10 juta penduduk telah merekodkan jangkitan sebanyak 659,250 kes termasuk 7,646 kematian dan 581,170 direkodkan sudah sembuh.

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, negara itu menyaksikan lonjakkan jumlah jangkitan Covid-19 yang belum pernah berlaku sebelum ini.

Kredit: Harian Metro, Gulf News

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas