Connect with us

Oh! Media

Apple Dijangka Lancar iPhone 13 Pada September Ini?

iPhone 13

Oh! Tech

Apple Dijangka Lancar iPhone 13 Pada September Ini?

Mesti ramai yang tengah tunggu keluaran siri iPhone terbaru kan? Apple pada tahun lalu telah melancarkan iPhone siri 12 pada bulan Oktober akibat pandemik yang melanda. Walaubagaimanapun, Apple dijangka akan lancarkan iPhone siri 13 pada bulan September sama seperti siri-siri yang sebelum ini.

ADVERTISEMENT

BACA : Storage Selalu Penuh? iPhone Terbaru Mungkin Hadir Dengan 1TB Storage

Terdapat beberapa laporan yang menunjukkan  tarikh pelancaran bagi iPhone siri 13 ini berlangsung pada bulan September. Menurut laman web e-commerce iaitu China IT Home, pelancaran tersebut dijangka berlangsung pada minggu kedua bulan depan.  

Dalam laporan FrontPageTech pula menunjukkan yang Apple akan menawarkan pra tempahan bermula 17 September ini dan hari jualan akan berlangsung pada 24 September nanti.

Dalam siri terbaru ini, Apple dikatakan akan hadir dengan 4 varian iaitu 13, 13 mini, 13 Pro dan 13 Pro Max. Menurut Fuzz.my, iPhone siri 13 mungkin hadir dengan paparan skrin 120Hz bersama sistem kamera yang lebih mantul.

BACA : iPhone 13 Mungkin Sokong AOD, Paparkan Info Ringkas Walaupun Skrin ‘Off’

Ada juga yang mengatakan bahawa iPhone siri 13 hadir dengan penawaran Touch ID pada skrin dan storage sebesar 1TB. Bukan tu jer, siap sokong ‘Always On Display’ yang akan memaparkan info ringkas seperti jam, notifikasi tanpa perlu membuka phone pun.

Itu semua hanyalah jangkaan semata. Apapun, sama-samalah kita tunggu sehingga Apple sendiri membuat pengumuman tentang hal ini.

Kredit: Fuzz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Lagi dalam kategori Oh! Tech

30 Hari Paling Trending

To Top