Connect with us

Oh! Media

Zahid Hamidi Mohon Pasport Dipulangkan, Pergi Ke Jerman Untuk Rawatan

Zahid Hamidi

Oh! Politik

Zahid Hamidi Mohon Pasport Dipulangkan, Pergi Ke Jerman Untuk Rawatan

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi memohon di Mahkamah Tinggi supaya pasportnya dikembalikan untuk beliau pergi ke Munich, Jerman bagi mendapatkan rawatan. Apa kes ni?

ADVERTISEMENT

BACA : RM5.9 Juta Zahid Hamidi Bukan Dari Hasil Haram Dan Digunakan Untuk Dirikan Pusat Keagamaan

Menurut laporan Harian Metro, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Collin Lawrence Sequerah dimaklumkan peguamnya bahawa Ahmad Zahid  perlu mendapatkan rawatan dari pakar terkemuka di Jerman kerana menderita sakit belakang serta leher.

Kami membuat permohonan ini untuk membolehkan tertuduh menerima rawatan. Rawatan intervensi di Malaysia tidak mencukupi untuk (mengurangkan kesakitan) beliau.

Permohonan Zahid Hamidi yang berdepan dengan 47 kes pertuduhan pengubahan wang haram, pecah amanah dan rasuah itu telah difailkan 4 Oktober lepas dan pengurusan kes dijalankan pada hari ini.

Walaubagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya tidak membantah permohonan itu dan keputusan permohonan berkenaan ditetapkan pada hari Isnin ini.

Peguamnya juga dikatakan akan membuat permohonan sama di Mahkamah Tinggi Shah Alam nanti dimana memohon passportnya dipulangkan pada 26 Oktober dan akan mengembalikannya pada 21 November nanti.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

To Top