Connect with us

Oh! Media

Perdana Menteri Failkan Saman Ke Atas MB Kedah Muhammad Sanusi, Ini Puncanya!

muhammad sanusi

Oh! Politik

Perdana Menteri Failkan Saman Ke Atas MB Kedah Muhammad Sanusi, Ini Puncanya!

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor nampaknya tidak terlepas dari disaman Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ini selepas Anwar dikatakan telah memfailkan saman ke atas Sanusi selepas mengeluarkan kenyataan fitnah dalam ucapannya ketika kempen pilihan raya pada 13 November lalu.

ADVERTISEMENT

Saman itu dilakuka Anwar di Mahkamah Tinggi Alor Setar, Kedah hari ini (Selasa) melalui firma guamannya, SN Nair & Partners di mana nama MB Kedah sebagai defendan tunggal.

Kenyataan Sanusi ini dikongsi melalui siaran langsung Facebook Faizal Azumu dan kenyataannya dipetik sebuah portal berita.

Keesokan hari, kenyataan lisan memfitnah itu dipetik oleh sebuah portal berita bertajuk “Kes liwat Anwar: Dulu kesian sungguh, sekarang Pas kata kena pikiaq” bertarikh 14.11.2022 dalam bahasa Malaysia dan Inggeris.

Defendan juga merujuk kepada tiada mesyuarat Lembaga Pengampunan dan pengampunan saya adalah tidak teratur kerana ia tidak mematuhi prosedur, formaliti dan boleh dicabar selain menyindir bahawa secara efektifnya saya tidak diampunkan. – Kata Anwar.

Anwar melihat kenyataan ini secara jelas mengandungi perkataan-perkataan fitnah, palsu dan memperlekehkannya.

Kredit: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

Ke Atas