Connect with us

Oh! Media

Majlis Anjuran Parti Politik Kantoi Tak Ikut SOP, Polis Buka Kertas Siasatan

Oh! Politik

Majlis Anjuran Parti Politik Kantoi Tak Ikut SOP, Polis Buka Kertas Siasatan

Sebuah majlis anjuran parti politik dipercayai telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) telahpun membuka kertas siasatan berhubung kejadian yang berlaku di Jalan Tun Ismail, Chow Kit semalam.

ADVERTISEMENT

BACA : Polis Siasat Majlis Perkahwinan Pasangan Selebiriti Terkenal, Didakwa Langgar SOP?

Menurut laporan Kosmo, terdapat satu gambar yang dimuatnaik di media sosial tular sebelum pihak polis mengesan terdapat pelanggaran SOP di majlis berkenaan.

Dalam gambar berkenaan, terdapat beberapa individu yang kelihatan tidak memakai pelitup muka dan telah melanggar SOP Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa 4 dan perkara ini dikatakan sendiri Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya.

Susulan itu kertas siasatan telah dibuka di bawah Seksyen 21(a) Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342) dan Peraturan 16(1) Kawalan Pergerakan Penyakit Berjangkit.

Tak kisahlah siapapun dan majlis apa yang dihadiri, SOP tetap kena jaga! Apapun, ikutlah SOP yang telah ditetapkan supaya dapat mengurangkan risiko daripada dijangkiti wabak. Bila kes naik tahu pula nak bising!

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas