Connect with us

Oh! Media

“Lepas Nampak ‘Statement’ Ustaz, Rasanya Aku Lagi Baik” – Netizen Hentam Ustaz Ahmad Dusuki Sebab Fitnah Anwar Ibrahim

Oh! Politik

“Lepas Nampak ‘Statement’ Ustaz, Rasanya Aku Lagi Baik” – Netizen Hentam Ustaz Ahmad Dusuki Sebab Fitnah Anwar Ibrahim

Hantaran dimuat naik oleh pendakwah ustaz Ahmad Duzuki di Instagram meraih perhatian dan mengundang kritikan sesetengah pihak.

ADVERTISEMENT

Menerusi Instagram, ustaz Dusuki dilihat memuat naik gambar Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan mendakwa beliau memberikan ceramah di sebuah masjid terletak di Pulau Pinang.

Untuk rekod, minggu lalu nama ustaz Dusuki antara 16 individu yang tersenarai tidak mempunyai tauliah mengajar daripada Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP).

Disebabkan itu, beliau mempersoalkan sama ada Anwar Ibrahim mempunyai tauliah sehingga dibenarkan menyampaikan ceramah di masjid tersebut.

Meskipun begitu, ramai netizen yang menyelar tindakan ustaz Dusuki kerana menyebarkan fitnah sedangkan dirinya berstatus agamawan.

Beberapa individu yang mengakui berada di lokasi tersebut tampil menjelaskan bahawa Anwar Ibrahim tidak bercakap soal politik atau berkempen di dalam masjid itu.

Kata seorang saksi, beliau hanya memberi ceramah berkenaan keadilan dalam Islam dan kasih sayang malah apabila ditanya soal politik, Anwar Ibrahim mengajak mereka bersembang di luar masjid.

Ustaz chill k. Banyak lagi masjid and surau dalam Malaysia ni. Jangan busuk hati sangat.”

Netizen malah mengkritik ustaz Dusuki kerana terlalu mengikut perasaan disebabkan perbezaan pilihan dalam politik sehingga ‘

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

Ke Atas