Connect with us

Oh! Media

“Hampir Pasti Zahid Hamidi Akan Jadi Timbalan Perdana Menteri” – Sumber Dalaman UMNO

Oh! Politik

“Hampir Pasti Zahid Hamidi Akan Jadi Timbalan Perdana Menteri” – Sumber Dalaman UMNO

Persoalan mengenai siapa bakal Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kabinet masih lagi belum terjawab hingga ke hari ini.

ADVERTISEMENT

BACA: Komponen BN Sahkan Sendiri Surat Usul Tak Percaya Pada Zahid Hamidi, Minta Letak Jawatan

Namun, sumber UMNO menyatakan bahawa pihak mereka yakin Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi bakal menemani Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Hampir pasti

Memetik laporan MalaysiaKini, sumber dalaman UMNO memaklumkan bahawa Ahmad Zahid dicalonkan oleh parti terbabit untuk memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri itu oleh kerana kedudukannya sebagai presiden parti tersebut.

Hampir pasti presiden Umno akan jadi timbalan perdana menteri, insya-Allah. Itu saja saya boleh cakap. – sumber dalaman UMNO

Selain itu, seorang lagi sumber yang rapat dengan Ahmad Zahid juga memberitahu perkara yang sama dan mengesahkan bahawa Presiden UMNO itu telah dicalonkan untuk memegang jawatan berkenaan.

Ya, nama presiden dicadangkan sebagai Timbalan Perdana Menteri. – sumber dalaman UMNO

Sebelum ini, Ahmad Zahid pernah berkhidmat sebagai Timbalan Perdana Menteri di bawah pimpinan Najib Razak. Presiden UMNO itu berkemungkinan akan menjadi Timbalan Perdana Menteri buat kali kedua sekiranya telah disahkan oleh kerajaan.

Kredit: MalaysiaKini

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas