Connect with us

Oh! Media

Dituduh Guna ‘Kabel’ Untuk Naik, Ini Kisah Sebenar Kejayaan Bulan Bintang, Inspirasi!

Oh! Inspirasi

Dituduh Guna ‘Kabel’ Untuk Naik, Ini Kisah Sebenar Kejayaan Bulan Bintang, Inspirasi!

Jenama pakaian baju Melayu, Bulan Bintang menjadi trending dan pilihan ramai pengguna tahun ini. Menampilkan artis popular, Sharnaaz Ahmad dan Shukri Yahya sebagai model, nampaknya ramai dah mula mengenali jenama ini. Memang laku keras!

ADVERTISEMENT

BACA: Jualan Cecah RM7.5 Juta, Khairul Aming Dedah Lebih 500k Botol Sambal ‘Licin’ Setahun

Lebih mengagumkan apabila pengasas jenama ini yang dikenali sebagai Azzim Zahid baru berusia 25 tahun. Walaupun ada netizen yang tuduh pemuda ini dibantu untuk berjaya, abangnya pula mendedahkan perkara sebaliknya.

bulan bintang

Abangnya, Azri Zahier Azmi menafikan dakwaan netizen bahawa mereka datang daripada keluarga yang berada. Seperti semua usahawan yang lain, mereka juga bermula daripada bawah.

Mula dari bawah

bulan bintang

Menurut abangnya yang merupakan pemilik jenama Hausboom, perniagaan baju Melayu adiknya ini sebenarnya sudah 7 tahun bertapak. Segala kejayaan yang dikecapi adiknya hari ini tidak datang dengan sekelip mata.

Dedahnya lagi, sikap ringan mulut adik bongsunya itu membuka lebih banyak peluang dalam perniagaannya.

Untuk sampai ke tahap hari ini, pemilik Bulan Bintang sebenarnya telah bersusah payah selama tujuh tahun. Tahun ke-6 barulah berjaya buka butik. Sebelum ni tepi jalan je!

Wah! Memang inspirasi la kan kisah ni. Pendek kata nak berjaya kena usaha dari bawah, bukan senang nak senang tau. Apa-apa pun tahniah buat Bulan Bintang!

Perkongsian penuh:

Kredit: Azri Zahier Azmi

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Inspirasi

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas