Connect with us

Oh! Media

The Sound Of Music Bakal Labuh Tirai, Tawar Harga Istimewa

Branded

The Sound Of Music Bakal Labuh Tirai, Tawar Harga Istimewa

Pementasan popular The Sound of Music menjadikan Istana Budaya, Kuala Lumpur sebagai salah satu lokasi untuk pementasan jelajah Asia sehingga 15 Januari ini.

Teater muzikal ini berkisar mengenai Maria seorang rahib yang ditugaskan menjaga anak-anak Captain von Trapp seramai 7 orang. Gelagat mencuit hati anak-anak ini mengenali muzik diajar Maria dan menghadapi ketegasan si bapa menjadi plot utama pementasan ini.

Apa yang lebih istimewa, di Malaysia, seramai 17 orang bakat cilik tempatan mengambil peranan sebagai anak-anak Captain von Trapp secara bergilir-gilir.

Kalau nak tahu, produksi The Sound of Music ini adalah berdasarkan kisah benar Maria yang mengasaskan kumpulan Von Trapp Family Singers yang terkenal sebelum Perang Dunia Kedua.

Maria menulis buku berjudul ‘The Story of the Trapp Family Singers’ yang diterbitkan pada 1949 dan mendapat sambutan hangat ketika itu. Buku berkenaan dipentaskan dalam bentuk Broadway pada 1959 dan difilemkan pada 1965.

Kini, setelah berpuluh tahun, jalan cerita malar segar dan iringan lagunya bergema di Malaysia. Peluang yang tak patut dilepaskan untuk peminat muzikal tempatan!

Untuk waktu terhad sempena bakal melabuhkan tirai, penganjur menawarkan harga istimewa seperti berikut:

Premium Stalls Side RM580 – RM600
Premium Grand Circle RM580 – RM600
Cat A Grand Circle RM480 – RM500

Harga ini sah untuk semua persembahan sehingga 15 Januari 2023 (Ahad) kecuali untuk 14 Januari (Sabtu) 8.30 malam. Diskaun akan diberikan setelah pilihan dibuat di laman web DI SINI.

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas