Connect with us

Oh! Media

Kolagen Untuk Cantik Je Ke? Ini Info Yang Ramai Tak Tahu

Branded

Kolagen Untuk Cantik Je Ke? Ini Info Yang Ramai Tak Tahu

Kolagen selalu dikaitkan sebagai bahan yang perlu ada untuk cantik. Tapi produk apa yang nak dimakan untuk menikmati kebaikan kolagen? Apa susah-susah, kita tengok review produk kolagen di Shopee. Semuanya beli dan guna, review pun mestilah jujur semuanya kan?

Hilangkan parut jerawat, kurangkan kedut

Eh, rupanya banyak jugak manfaat lain kolagen ni rupanya, bukan untuk cantik je. Untuk sakit-sakit lutut, rambut yang sihat pun boleh dapat dengan suplemen ni rupanya. Mesti ramai tertanya-tanya kolagen apa kan?

Iyalah, ada bermacam produk kolagen di pasaran, macam mana nak pilih. Mana satu yang boleh memberikan kesan yang diinginkan? Jangan risau, kami kongsikan di sini apa lagi kebaikan kolagen yang jarang diperkatakan. Bukan untuk cantik je tau!

Mengurangkan sakit sendi

Kolagen membantu mengekalkan fungsi rawan atau tisu seakan getah untuk melindungi sendi. Semakin tua, jumlah kolagen dalam badan akan berkurang dan meningkatkan risiko sakit sendi atau osteoarthritis.

Kajian mendapati pesakit osteoarthritis yang mengambil kolagen akan menunjukkan kesan ketara pengurangan sakit sendi dan simptomnya.

Mengelakkan tulang rapuh

Tulang terdiri dari kolagen yang memberikan struktur serta kekuatan. Seperti kolagen yang berkurang seiring usia, jisim tulang juga sama. Ini akan mengakibatkan osteoporosis.

Osteoporosis berlaku kerana ketumpatan tulang berkurang dan risiko patah tulang meningkat. Kajian mendapati makanan tambahan kolagen membantu mengurangkan risiko kerapuhan tulang.

Meningkatkan jisim otot

Kolagen yang menjadi protein paling banyak dalam badan adalah komponen penting bagi otot. Dengan suplemen kolagen akan menggalakkan jisim otot bagi mereka yang mengalami pengurangannya disebabkan usia. 

Memperbaiki kesihatan kulit

Paling sinonim, sudah tentunya kolagen juga dikaitkan dengan kecantikan kulit. Bahan ini amat penting dalam menguatkan kulit selain menjamin keanjalan dan kelembapan. Semakin meningkat usia, semakin kurang kolagen dihasilkan badan menyebabkan kulit mengering dan membentuk kedutan halus.

Beberapa kajian mendapati mengambil suplemen kolagen berkemungkinan membantu melambatkan penuaan kulit dengan mengurangkan kekeringan kulit sekaligus kedut

Total Image Collagen Plus 

Menjadikan kolagen Jenis II (Didapati pada sendi dan intervertebral discs) sebagai bahan utama, Total Image Collagen Plus adalah suplemen kolagen yang patut korang cuba untuk mendapatkan kebaikan bahan ini.

Suplemen ini pilihan terbaik untuk mengurangkan tanda penuaan serta meningkatkan fleksibiliti sendi. Bukan sahaja baik untuk wanita malah bagus diamalkan oleh kaum lelaki. Ini kerana, produk ini mempunyai molekul lebih halus yang sekaligus memudahkan penyerapan. Hasilnya kulit kelihatan lebih anjal, lembut dan berseri serta fizikal lebih cergas dan bertenaga. 

Promo beli 1 percuma 1 mesti beli!

Dari 1 Mac hingga 30 April 2023, ada promo beli 1, percuma 1 untuk produk ini juga tau. Inilah masanya untuk beli untuk stok, boleh jimat! Untuk 2 botol pek 60 tablet, hanya pada harga RM138, jimat separuh harga, siapa tak nak kan? Hanya 2 tablet sehari bersamaan RM2.30 untuk kebaikan & kecantikan seluruh tubuh, dari hujung rambut hingga hujung kaki! Jadi, Mesti beli!

Promo ini berlangsung secara online di website Total Image serta kedai rasmi Total Image di Shopee Mall & Lazada Mall dan secara offline di Guardian, Watsons, Caring Pharmacy atau farmasi berhampiran korang. 

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini produk Total Image, jangan lupa ikuti mereka di Facebook, Instagram dan TikTok sekarang!

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas