Connect with us

Oh! Media

PU Syed Tegur Cara Ustazah Gelar Suami Dayus Jika Benarkan Doktor Lelaki Sambut Bersalin

pu syed

Oh! Islam

PU Syed Tegur Cara Ustazah Gelar Suami Dayus Jika Benarkan Doktor Lelaki Sambut Bersalin

Isu tentang seorang pendakwah bebas yang menggelar suami sebagai dayus jika membenarkan doktor lelaki sambut bayi ketika isteri bersalin menjadi antara topik hangat beberapa hari ini.

ADVERTISEMENT

BACA: Ustazah Label Suami Dayus Sebab Biarkan Doktor Lelaki Tengok Aurat Bawah Isteri Ketika Bersalin

Ini apabila, cara penyampaian Ustazah Siti Afifah dilihat begitu beremosi sehingga membuatkan pendengar rasa tak puas hati dan keliru tentang hukum sebenar.

Benar apa yang dikatakan ustazah tapi…

Perkara ini turut menarik perhatian seorang lagi pendakwah bebas, PU Syed yang turut menegur cara penyampaian Ustazah Siti Afifah.

Bila kita berkata satu benda dan berkait dengan emosi, sesuatu yang baik tu nampak tak baik. Benar ustazah tersebut menegakkan supaya para suami mencari bakal doktor di kalangan wanita. Maka dia perlu sebut dengan cara yang lebih berhemah.

PU Syed turut minta netizen bersabar…

Tidak hanya menegur ustazah, PU Syed turut meminta masyarakat untuk bersabar dengan kenyataan yang dikeluarkan ustazah berkenaan.

Bagi masyarakat dan netizen, bawa bertenanglah. Mungkin ustazah tu ada sejarah ke ada masalah ke tapi kita ambil sebagai pedoman yang tak baik kita tolak tepi.

Ustaz Azhar Idrus dah jawab dan jelaskan dengan mudah mengenai isu ini

@ustazazharidrus SUAMI DAYUS BENARKAN ISTERI BERANAK DENGAN DOKTOR LELAKI? @Ustaz Azhar Idrus #ustazazharidrusofficial #ustazazharidrus #uaioriginal #fyp #fypシ #uai ♬ Calm Humming – Nasheed

Kredit: mStar | TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Islam

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas