Connect with us

Oh! Media

Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Tegas Dengan Kenyataan Suhaimi Saad Tolak Allah Ada Di Mana-Mana

suhaimi saad

Oh! Islam

Menteri Agama Bakal Ambil Tindakan Tegas Dengan Kenyataan Suhaimi Saad Tolak Allah Ada Di Mana-Mana

Gara-gara kenyataan berani yang dimuat naik bekas penyanyi nasyid kumpulan In-Team, Suhaimi Saad di Facebooknya tempoh hari, ia nampaknya telah menarik perhatian Menteri Agama, Idris Ahmad.

ADVERTISEMENT

Menerusi laporan akhbar berita Utusan Malaysia, Idris telah meminta pihak berkuasa agama Islam negeri terlibat untuk mengambil tindakan dan menyiasat dengan lebih lanjut mengenai kenyataan yang dikemukakan Suhaimi itu.

Menteri agama Idris

Ujar Idris lagi, diharap masyarakat di luar sana ambil maklum bahawa Jabatan Kemajuan Agam Islam Malaysia (JAKIM) sentiasa cakna akan isu berkaitan akidah namun mereka menghormati bidang kuasa negeri.

Dalam kes ini, kita akan minta pengurusan agama negeri untuk menjalankan siasatan dan menyelesaikannya.

Tambahnya lagi, isu seperti itu sepatutnya tidak wujud dalam diri mana-mana individu atau masyarakat selaras dengan era perkembangan ilmu yang pesat dan membangun pada ketika ini.

Ujar Idris lagi, golongan seperti itu hanya wujud pada sekitar tahun 60-an dan 70-an sahaja.

Dalam pada itu, beliau berharap perkara seperti itu tidak melarat dan meminta pengurusan agama negeri terbabit untuk memanggil dan memberi nasihat serta berbincang secara empat mata dengan Suhaimi.

Suhaimi saad

Misal kata Suhaimi masih berdegil, Idris memberitahu bahawa tindakan undang-undang seterusnya akan dikenakan kepada penyanyi itu.

Terdahulu, Suhaimi Saad yang menggunakan nama akaun Mosus telah menulis mengenai tujuh perkara yang diikuti umat Islam namun ditolaknya iaitu vaksin, bumi berbentuk bulat, sistem demokrasi, sistem perbankan riba, sistem pendidikan dunia, ganja dan ketum itu merbahaya serta kekuasaan Allah ada di mana-mana.

Kredit: Utusan Malaysia

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Islam

Ke Atas