Connect with us

Oh! Media

Kereta Dicalit Minyak Dagu, Ustaz Ini Dedah Teknik Mudah Musnah Amalan Sihir

minyak dagu

Oh! Islam

Kereta Dicalit Minyak Dagu, Ustaz Ini Dedah Teknik Mudah Musnah Amalan Sihir

Macam mana nak tahu kereta kita kena calit minyak dagu?

ADVERTISEMENT

Jika dahulunya minyak dagu akan dicalit di anggota badan manusia, namun kini ia turut digunakan pada bahagian kenderaan untuk tujuan tertentu.

Amalan syirik seperti ini dan ilmu guna-guna masih lagi diamalkan dalam kalangan masyarakat masa kini walaupun ia bertentangan dengan ajaran Islam.

Menerusi satu perkongsian di TikTok sabdakekasihhq, telah mendedahkan bahagian yang menjadi kebiasaan minyak dagu dicalit pada kereta.

Individu yang mendedahkan beberapa bahagian kereta yang berkemungkinan di calit minyak dagu ini menggelarkan dirinya sebagai seorang ustaz.

Amalan sihir ini dibuat bertujuan untuk kita mudah kemalangan dan akan rasa mengantuk apabila memandu.

Minyak Dagu

Kebiasaan minyak dagu dicalit di cermin hadapan, bertujuan untuk kita mudah kemalangan dan kita rasa mengantuk.

Kalau kita bawa kereta lima minit, 10 minit, kita rasa mengantuk. Ia dicalit untuk membinasakan daripada bahagian kereta ini. Keduanya orang akan letak di body brake pad. Biasa orang calit di situ.

Seterusnya, pengamal sihir juga akan menyapu minyak berkenaan pada bahagian stereng, kerusi, pemegang pintu dan pembuka but kereta.

Minyak Dagu

Difahamkan, amalan mencalit minyak dagu ini bukan sahaja untuk mengkhianati pemandu, malah bertujuan memikat pemilik sesebuah kenderaan.

Minyak Dagu

Pemegang pintu sangat mudah untuk membinasakan atau minyak dagu style pengasih untuk bagi terkena kepada wanita-wanita. Tak kiralah anak dara atau isteri orang. Apabila kita pegang je, minyak dagu ni akan masuk ke anggota tubuh badan kita melalui pembuluh darah.

Di bahagian dalam iaitu stereng atau di bahagian kepala (kerusi) biasanya kalau kita bawa kereta kita rasa sakit kepala, berdenyut dan sebagainya, rasa pening, mengantuk yang amat dahsyat. Kemungkinan besar dicalit pada cermin atau kusyen kereta kita.

Selain daripada pemegang semua empat pintu, tidak lupa juga di tempat buka but kereta. Pembuka but kereta ni salah satu tempat besar juga orang guna minyak dagu untuk mengkhianati mangsa-mangsa sihir.

Dalam pada itu, individu berkenaan turut berkongsi teknik mudah yang boleh dilakukan jika pemilik kereta terkena perbuatan sihir ini.

Apa perlu kita lakukan? Sediakan air paip satu baldi, masukkan lada hitam, secebis sikit saja garam dan baca surah Al-Taubah, kita baca dan kita basuh kereta kita.

@sabdakekasihhq

Minyak dagu pada kenderaan.ada bertahap iaitu tahap 1 belum bertuan tahap 2 sekali calit berkesan tahap 3 minyak dagu suruhan #Minyakdagu #pengasih #kereta

♬ Dramatic Military – Faid rafanda

Tambahan, ada netizen yang mendakwa mereka juga pernah menjadi mangsa sihir sehingga nyaris terlibat kemalangan jalan raya.

Kereta saya kena kat tepi tayar depan tu. Dua kali dilanggar tempat sama. Allah tu maha kuasa, masih bernafas dengan izinnya.

Semoga kita dijauhkan daripada perkara yang boleh mendatangkan kecelakaan terhadap diri kita, keluarga dan orang kita sayang.

Amalan penggunaan minyak dagu sama sekali haram dalam agama Islam, malah urusan jual beli barangan itu juga adalah haram dan berdosa.

BACA: Penyanyi Wanita Bertudung Kantoi Amal Sihir Dan Kerja Khurafat, Siap Ada Bilik Khas Di Rumah?

Terdahulu, seorang selebriti yang juga penyanyi wanita bertudung dan manis orangnya didakwa mengamalkan kerja khurafat iaitu sihir.

Kredit: TikTok sandakekasihhq

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


  • minyak dagu
  • minyak dagu

Lagi dalam kategori Oh! Islam

Ke Atas