Connect with us

Oh! Media

Oh! Islam

Hilang 14 Hari Di Mekah, Anak Sahkan Bapa Meninggal Dunia

Menunaikan ibadah umrah dan haji merupakan perkara penting yang perlu dilakukan oleh umat Islam. Sebelum ini, muncul satu kejadian mengenai kehilangan salah seorang jemaah umrah selama 14 hari.

ADVERTISEMENT

BACA: #RENUNGAN Ini 5 Sunnah Puasa Ikut Cara Rasulullah SAW

Jemaah berkenaan dikenali sebagai Rosli Salleh, 62 tahun dipercayai hilang di Makkah ketika mengerjakan umrah secara bersendirian tanpa ejen.

Jemaah ditemui

jemaah

Menurut laporan Harian Metro, pencarian tersebut berakhir apabila anak beliau telah menemui bapanya sudah meninggal dunia.

Assalamualaikum. Update terbaharu, kami sekeluarga sudah menjumpai ayah kami. Beliau sudah meninggal dunia di sana. Kami mohon tolong doakan untuk kesejahteraan ayah kami di sana, mohon kebaikan untuknya di akhirat dan semoga kami semua akan disatukan di syurga kelak. Amin Insya-Allah

Dalam pada masa yang sama anak beliau, Muhammad Farid tidak mengulas lebih lanjut mengenai punca kematian bapanya. Namun, dirinya tetap berterima kasih buat pihak yang membantu.

Kami juga ingin berterima kasih atas segala pertolongan dan doa yang diberikan sepanjang pencarian ini. Terima kasih. Mohon jangan tanya mengenai detail, cukup di sini saja.

Salam takziah kami ucapkan buat keluarga Rosli Salleh.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Bukan seorang doktor, Mini merupakan penulis beretika di Oh! Media yang akan cuba mencari dan menyebarkan maklumat dan info sahih lagikan benar. Tiada yang benar melainkan benar yang sebenar-benarnya.

Lagi dalam kategori Oh! Islam

Ke Atas