Connect with us

Oh! Media

Ejen Dedah Permintaan Nikah Di Siam Meningkat Dua Kali Ganda

siam

Oh! Islam

Ejen Dedah Permintaan Nikah Di Siam Meningkat Dua Kali Ganda

Ada yang terfikir nak nikah dengan pasangan dekat Thailand ke? Kalau ada, apa yang menyebabkan korang ambil keputusan macam tu?

ADVERTISEMENT

Apapun, kalau korang nak tahu, permintaan pasangan Malaysia untuk bernikah di Thailand sudah meningkat sebanyak dua kali ganda sejak tahun lalu.

Perkara itu didedahkan oleh seorang ejen nikah sempadan yang dikenali sebagai Kamal dan ia meningkat sebaik sahaja sempadan dibuka.

Naik mendadak lepas sempadan dibuka

Disebabkan dua tahun sempadan tidak dibuka, jadi banyak urusan pasangan yang mahu melangsungkan pernikahan di selatan Thailand tertangguh. Ini antara faktor peningkatan berlaku secara mendadak.

Kamal turut memaklumkan jika sebelum ini mereka hanya menerima 15 hingga 20 pasangan sebulan, kini jumlah itu naik kepada 30 ke 40 pasangan sebulan.

Setakat ini, Songkhla, Narathiwat, Yala, Pattani, Satun dan Bangkok antara lokasi yang diiktiraf dan diterima oleh kedua-dua negara bagi urusan pernikahan sempadan.

Sanggup habiskan banyak duit sebab mudah. Lagi-lagi yang nak berpoligami.

Mereka sanggup keluarkan perbelanjaan mengikut pakej yang ditawarkan antara RM2,000 ke RM5,000 untuk kumpulan biasa serta serendah RM10,000 bagi golongan kenamaan asalkan segala urusan lancar.

Rata-rata akan berurusan di Songkhla kerana ia dekat dengan konsulat yang akan memudahkan lagi pengesahan pernikahan.

Kredit: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media

Lagi dalam kategori Oh! Islam

Ke Atas