Connect with us

Oh! Media

Farid Kamil Dedah Diana Dipukul Pada 2005, Trauma Sampai Sekarang

diana danielle farid kamil

Oh! Artis

Farid Kamil Dedah Diana Dipukul Pada 2005, Trauma Sampai Sekarang

Terdahulu, hantaran Instagram Story Farid Kamil mencetuskan tanda tanya apabila pelakon dan pengarah ini seolah-olah menujukan kepada seseorang. Tulisnya, seorang lelaki tak boleh memukul wanita walau dengan apa jua alasan.

ADVERTISEMENT

BACA: “Nak Jadi KL ‘G’ Bersongkok Pun, Tak Boleh Pukul Wanita Ni Da’i Hoi” – Farid Kamil

Lebih mengecewakan apabila tiada tindakan diambil biarpun laporan polis sudah dibuat. Dalam hantaran terbaru, pelakon utama filem Anwar, The Untold Story, ini mengaku ‘insan’ tersebut telah memukul Diana pada tahun 2005.

Kesan daripada peristiwa itu, Diana dikatakan masih trauma sehingga sekarang. Jelasnya, tiada siapa yang dapat mengubati ‘luka’ trauma yang ditinggalkan pelaku.

Farid Kamil dedah Diana pernah dipukul

diana dipukul

Tambah Farid, dalam pada mangsa trauma, ‘insan’ itu masih memukul wanita pada tahun 2023. Bapa kepada dua anak ini juga bertanya adakah tindakan itu dianggap macho.

farid kamil dedah diana dipukul
farid kamil suami diana

Bagi Farid, wanita adalah lembut dan lirikan mata mereka mempersona. Jadi, kaum itu selayaknya dihormati bukannya ditakutkan dengan memukul.

farid kamil dedah diana dipukul

Pada Disember tahun lalu, pelakon jelita, Diana Danielle membuka rahsia lama mendedahkan yang dirinya pernah menjadi mangsa pukul bekas teman lelaki ketika sesi temubual bersama host Amelia Henderson.

Diana berkata kejadian tersebut berlaku sewaktu dia berusia 17 tahun selepas menjalani peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Kredit: Instagram Farid Kamil

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas