Connect with us

Oh! Media

ustaz don

Oh! Artis

Ustaz Don Daniyal ‘Direhatkan’ Terus Dalam Program Salam Baitullah Kata Pengarah RTM

Baru sahaja diterima mengendalikan semula program Salam Baitullah, pendakwah selebriti Ustaz Don Daniyal Don Bijayid nampaknya sekali lagi menimbulkan kenyataan yang mengelirukan.

ADVERTISEMENT

Disebabkan itu, Ketua Pengarah Penyiaran Malaysia, Datuk Suhaimi Sulaiman memaklumkan Ustaz Don tidak akan mengendalikan lagi program berkenaan.

Perkara itu disahkan Suhaimi ketika dihubungi Kosmo! di mana program yang berbaki lagi empat episod itu tidak akan membawakan Ustaz Don lagi.

Suhaimi sudah hubungi Ustaz Don dan harap faham…

Program tersebut mempunyai empat episod sahaja lagi yang tinggal, tidak ada lagilah (penampilan Ustaz Don) sebelum Raya Haji.

Kita sudah menasihatkan beliau, bawa berjumpa dengan Jabatan Kemajuan Agama Islam (Jakim) dan bermacam pihak berautoriti hendak membantu supaya diberi peluang dan ada keinsafan.

Saya harap dia fahamlah kenapa, apabila saya buat keputusan saya (sendiri) akan beritahu individu itu.

Kenyataan Ustaz Don malam tadi tentang ‘memandang wajah guru, lebih baik dari sedekat 1000 ekor kuda di jalan Allah’ menimbulkan banyak persoalan.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas