Connect with us

Oh! Media

Syukur Dapat Mohon Rumah PPR, Zaiton Sameon Terima Kad OKU

Oh! Artis

Syukur Dapat Mohon Rumah PPR, Zaiton Sameon Terima Kad OKU

Penyanyi veteran terkenal, Zaiton Sameon baru-baru ini telah menerima Kad Orang Kurang Upaya (OKU) daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

ADVERTISEMENT

BACA: Kacau Lelaki Tengah ‘Projek’ Dalam Tandas OKU, Tukang Cuci Ditumbuk Bertubi-Tubi

Menurut laporan Harian Metro, penyanyi yang terkenal dengan lagu Menaruh Harapan itu telah menerima kelayakan tersebut bagi kategori OKU Fizikal: Trauma Kecederaan Otak (Traumatic Brain Injuries).

Diberi Perhatian

Zaiton berkata dia bersyukur kerana masalahnya yang tidak mempunyai tempat tinggal dapat dihadapi dengan adanya kad tersebut. Penyanyi itu akan menggunakan kelayakan itu untuk memohon bantuan rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR).

Syukur kerana masalah saya mendapat perhatian. Saya tiada rumah, tiada harta, tiada anak dan ibu bapa serta tiada semuanya. Walaupun saya ada adik beradik, tapi saya tak nak ganggu mereka. Sekarang saya tinggal dengan anak angkat bernama Ikah (Che Sikah Ismail) sejak 11 tahun lalu. – Zaiton

Pengarah JKM Wilayah Persekutuan, Che Samsuzuki berkata penyanyi itu layak menerima kad tersebut disebabkan oleh bukti pengesahan doktor yang telah diterima kepada pihaknya.

Sekadar tambahan, Zaiton pernah terlibat dalam kemalangan maut yang mengorbankan anak tunggalnya serta pemuzik pengiring pada tahun 1990. Hal ini menyebabkan dia mengalami gangguan emosi selama 11 tahun.

Kredit: Xtra

+  Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas