Connect with us

Oh! Media

Shuib Sebagai Duta KK Mart Akhirnya Tampil Bersuara Isu Jual Stoking Kalimah ‘Allah’

Shuib KK Mart

Oh! Artis

Shuib Sebagai Duta KK Mart Akhirnya Tampil Bersuara Isu Jual Stoking Kalimah ‘Allah’

Sebelum ini, tular satu perkongsian di Facebook mengenai sebuah kedai serbaneka, KK Super Mart di Sunway didapati menjual stoking dengan kalimah ‘Allah’ telah mengundang tidak puas hati ramai pihak.

ADVERTISEMENT

BACAKalimah Allah Tertera Pada Stoking, KK Super Mart Jelaskan Ia Datang Dari Pihak Vendor

Menurut laporan HibGlam, perkara itu juga telah tarik perhatian pelawak dan usahawan Shuib yang berkata hal itu tidak sepatutnya dibiarkan berlaku dalam mana-mana bidang perniagaan atau apa saja situasi sekalipun.

Bukan tu jer, Shuib yang merupakan duta kepada kedai serbaneka itu juga tidak akan menyokong jika perkara itu benar-benar terjadi.

Kita akan marah sebab kalimah Allah ini benda yang terlalu besar. Kalau benar, saya tidak akan menyokong, saya tak akan mengiyakan langsung sebab ini tanggungjawab saya sebagai seorang umat Islam.

Saya memang marah ketika isu ini tercetus sebab tidak sepatutnya berlaku. Perkara yang terjadi itu sangat keji, ini yang saya boleh cakap.

Shuib juga berkata yang dia sudah bersedia untuk tidak jadi duta kedai serbaneka itu lagi jika terbukti didapati bersalah.

Saya akan teguh berdiri sebagai seorang umat Islam yang tidak akan sesekali menyokong sesuatu perkara salah. Saya sentiasa percaya pada konsep rezeki. Jika memang tiada rezeki saya maka tiadalah dan sebaliknya.

Kredit: HibGlam

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media. 

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas