×
Puasa Barakah Bersama
Connect with us

Oh! Media

‘Sebab Mama Tak Boleh Ke Final’ – DSV Mohon Maaf Jadi Punca ABC Tersingkir

Oh! Artis

‘Sebab Mama Tak Boleh Ke Final’ – DSV Mohon Maaf Jadi Punca ABC Tersingkir

Di minggu separuh akhir Muzikal Lawak Superstar 2 (MLS2), kumpulan ABC yang dianggotai Chiwan, Achok dan Cik B telah menjemput ahli perniagaan terkenal, Dato’ Seri Vida sebagai tetamu jemputan. Namun, gandingan tersebut dikatakan kurang menjadi menyebabkan kumpulan ini gagal ke pentas akhir.

Terbaru, Dato’ Seri Vida atau lebih mesra disapa DSV memohon maaf kepada anaknya, Cik B dan kumpulan ABC kerana gagal membantu kumpulan itu mara ke peringkat seterusnya. Kata DSV lagi, dia berasa bersalah dan kesal kerana penyingkiran berlaku seolah-olah berpunca daripada dirinya.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dato’ Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida)

Kepada Cik B, anak mama yang hebat. Cik B jangan down. InsyaAllah ada rezeki lebih lagi untuk Cik B, semua ini ada hikmah. Menjadikan titik kegagalan Cik B dan kumpulan Cik B sebab Mama. Tapi iringan doa Mama sentiasa ada bersama Cik B. Mama minta maaf Cik B.

Cik B dan kumpulan dah buat yang terbaik tetapi dijadikan takdir sebab Mama kumpulan Cik B tak boleh masuk ke final.

Jelasnya lagi, dia bersetuju untuk menjadi tetamu jemputan bukan untuk meraih glamor atau populariti. DSV sendiri tidak menyangka niatnya untuk membantu sedikit tersasar walaupun sudah membuat latihan.

Sebagai seorang ibu, DSV sentiasa menyokong minat Cik B dan terkilan kumpulan itu tidak melangkah ke final Muzikal Lawak Superstar 2 disebabkannya.

Kata ahli perniagaan ini lagi, ini merupakan pengalaman terburuk sepanjang dia berada dalam bidang penyiaran. Walau bagaimanapun dia menerima dengan redha.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zon Lawak (@zonlawak)

ADVERTISEMENT

Di ruangan komen, penonton beranggapan kemunculan DSV telah menenggelamkan mutu sketsa ABC. Kata mereka lagi, ABC yang merupakan salah satu kumpulan harapan telah membuat satu kesilapan besar.

Kredit: Dato’ Seri Vida

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis sepenuh masa di Oh! Media berkaitan isu viral dan trending di media sosial.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

To Top