Connect with us

Oh! Media

Ramai Bersesak Bagi Berlibur, Fynn Jamal Beri Teguran

fynn jamal

Oh! Artis

Ramai Bersesak Bagi Berlibur, Fynn Jamal Beri Teguran

Penyanyi dan juga usahawan, Fynn Jamal tampil menyelar tindakan orang ramai yang dianggap mementingkan diri sendiri apabila bersesak-sesak untuk berlibur di kawasan peranginan air terjun pada hujung minggu yang lalu.

ADVERTISEMENT

BACA: “Saya Tak Pernah Cakap Soal Hukum Hakam Sesuatu Itu” – Fynn Jamal

Ujar Fynn, masyarakat harus menggunakan budi bicara kerana sudah pasti tiada pematuhan SOP serta penjarakan sosial apabila berada dalam keadaan bersesak sedemikian rupa.

View this post on Instagram

A post shared by ???? ???? (@fynnjamal)

Tambahnya lagi, seseorang haruslah memikirkan keadaan sekeliling dan lebih baik untuk berhibur di tempat yang lebih privasi meskipun perlu berbelanja lebih sedikit asalkan tidak menyesal di kemudian hari.

Aku tahu ini akan berbunyi kejam, tapi kalau betul nak beraktiviti, buat kat tempat private. Bayar mahal sikit, tapi baik mahal sekarang dari dibayar dengan nyawa.

View this post on Instagram

A post shared by ???? ???? (@fynnjamal)

Kalau rasa belum mampu, takpe. Sabar dulu ye. Nampak tak adil. Yang ada duit lebih boleh beraktiviti, yang tidak terpaksa bosan di rumah. Aku tau, aku faham, tapi memang takde jawapan lain. Bahaya, sungguh-sungguh bahaya. Tak berbaloi ini semua.

Jelas penyanyi lagu Arjuna Beta ini lagi, meskipun seseorang individu sudah lengkap divaksin, ia bukan tiket untuk menyatakan diri itu sudah kebal.

Kerisauan Fynn itu semakin jelas apabila kadar jangkitan dalam kalangan kanak-kanak yang masih belum dapat divaksin semakin tinggi dari ke hari.

Terdahulu, Perdana Menteri telah mengumumkan bahawa kawasan Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya telah beralih kepada fasa 2 Pelan Pemulihan Negara bermula Jumaat lalu.

Sehubungan dengan itu, rakyat dibenarkan untuk melancong dalam kawasan yang dibenarkan selain dibolehkan untuk menginap di hotel bagi mereka yang sudah lengkap dua dos vaksin.

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas