Connect with us

Oh! Media

“Harap Dia Tidak Lalai Dengan Suruhan Allah” – Netizen Imbas Semula Harapan Abby Abadi Buat Anak Tercinta

abby abadi

Oh! Artis

“Harap Dia Tidak Lalai Dengan Suruhan Allah” – Netizen Imbas Semula Harapan Abby Abadi Buat Anak Tercinta

Nampaknya pencapaian yang cemerlang yang pernah dicapai Marissa di Maahad Tahdiz As Sofa kembali menjadi bualan netizen. Rata-rata berasa simpati dengan Norman Hakim dan Abby Abadi yang kini terpaksa berhadapan dengan kontroversi perkahwinan di Thailand dengan Aslam yang tidak direstui.

ADVERTISEMENT

BACA: Ini Sahaja Yang Mampu Norman Hakim Lakukan Selepas Kecoh Dakwaan Anak Kahwin Di Thailand

Marissa,19, yang juga bergelar influencer dan model itu merupakan seorang pelajar yang cemerlang. Bahkan Marissa juga telah menamatkan hafalan Qasidah Burdah Al Busiri yang mengandungi 160 bait.

Pencapaian Marissa ini sudah pasti membahagiakan kedua ibu bapanya.

Abby Abdai sebelum ini turut pernah meletakkan harapan terhadap anak kesayangannya supaya terus cemerlang dalam akademik dan tidak lalai dengan suruhan agama Islam.

Saya juga berharap biar penuh ilmu di dadanya agar dia tidak lalai dengan suruhan agama Islam. Dania pula memang tidak ada minat dalam bidang seni sebab dia sangat pemalu orangnya.

Terdahulu, Marissa disahkan telah pun bernikah secara sembunyi dengan seorang lelaki bergelar suami orang di Songkhla, Thailand. Berita itu turut dimaklumkan kakak ipar kepada lelaki berkenaan yang dikenali dengan nama Aslam.

Sehingga kini, tiada kenyataan dikeluarkan ibu bapa Marissa, Norman dan Abby berkaitan isu tersebut.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas