Connect with us

Oh! Media

mizz nina kahwin

Oh! Artis

“Allah Sebaik-Baik Perancang” – Mizz Nina Umum Dah Sah Nikah Secara Tertutup

Bekas penyanyi Mizz Nina mengumumkan berita gembira di mana dia telah selamat bergelar isteri kepada pilihan hatinya dikenali sebagai Essam Muhammad.

Menerusi satu hantaran di Instagram, Mizz Nina tak memberitahu secara jelas bila nikah tarikh berlangsung, hanya menyatakan ianya berlaku sekitar suku kedua tahun 2023.

IKLAN

Mizz Nina sah berkahwin secara tertutup

mizz nina

Tambahnya lagi, pernikahan dilakukan secara tertutup hanya dihadiri ahli keluarga dan rakan terdekat. Majlis persandingan pula akan diadakan di Kuala Lumpur tidak lama lagi.

Meluahkan rasa syukur, bekas penyanyi ini berkata Allah SWT adalah sebaik-baik perancang dan Dia telah mengatur jalan cerita setiap hambaNya dengan cantik.

Dengan restu kedua-dua belah pihak, dia dan suami akhirnya disatukan di mana mereka berkongsi matlamat dan aspirasi yang sama dalam hidup iaitu mencari keredhaan Allah. Alhamdulilah, tahniah Mizz Nina!

Terdahulu, Mizz Nina dan penyanyi Noh Salleh mengumumkan sudah bercerai talak satu pada Ogos 2022 selepas 11 tahun mendirikan rumah tangga.

Untuk perkahwinan itu, mereka tidak dikurniakan cahaya mata namun menjadikan seorang bayi lelaki dikenali sebagai Musa sebagai anak angkat.

BACA: “11 Tahun Yang Indah” – Noh Salleh Mengaku Dah Berpisah Dengan Mizz Nina

Kredit: Instagram Mizz Nina

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media berkaitan isu viral dan trending di media sosial.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas