Connect with us

Oh! Media

Shopping Online Tapi Masih Berjimat? Semuanya Boleh Dengan Cara Ini!

Branded

Shopping Online Tapi Masih Berjimat? Semuanya Boleh Dengan Cara Ini!

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Mac lepas, semakin ramai yang suka shopping online. Seharian di rumah, bekerja atau belajar; mesti  membosankan. Akhirnya shopping online, tunggu barang dihantar ke rumah, senang dan selamat. Tak perlu bersesak-sesak dengan orang ramai seperti kebiasaan.

Fi penukaran ketika shopping online

Apa yang menjadi isu ketika shopping online terutama di website luar negara adalah fi pertukaran yang dikenakan. Mungkin harga barangan lebih mahal dari fi ini, tapi masih ramai yang berkira-kira untuk membayar fi yang sepatutnya tidak dikenakan.

Tapi jangan risau, ada berita baik untuk kaki shopping! Tahu tak fi penukaran ini tidak perlu dibayar kalau anda membuat pembayaran dengan HSBC Everyday Global Account (EGA)*.

Dengan akaun ini, anda boleh shopping online tapi masih berjimat kerana HSBC EGA mengurangkan kos. Ini kerana tiada fi penukaran mata wang dikenakan ketika membuat pembelian di laman yang menggunakan mata wang yang disokong oleh HSBC EGA.

Banyak akaun untuk bermacam tujuan

Siapa di sini yang masih mempunyai beberapa akaun untuk pelbagai tujuan berbeza seperti akaun untuk gaji, pembayaran bil bulanan serta akaun untuk simpanan. Mesti pening kan untuk menguruskan semuanya dalam satu masa?

Tak perlu stres dan pening lagi untuk menguruskan pelbagai akaun kerana HSBC EGA boleh memenuhi keperluan perbankan anda dengan hanya satu akaun. Senang! Semuanya tersedia dalam satu akaun untuk deposit,  memindahkan gaji, dan pembayaran bil

Nak guna mata wang asing, tapi rate pula tinggi…

Pernah tak, bila perlu menggunakan mata wang asing, tapi bila diperiksa kadar pula tinggi. Stres memikirkan dan bertanya ke sana sini untuk mendapatkan kadar mata wang yang berpatutan.

Tapi jangan risau lagi, kerana HSBC EGA membolehkan anda membeli dan menyimpan mata wang tanpa ada baki minimum. Mata wang asing juga boleh dibeli ketika kadar berpatutan untuk digunakan sekarang atau disimpan.

Apabila sudah disimpan, bolehlah digunakan untuk shopping online, pemindahan, pelaburan atau pun untuk melancong setelah keadaan pulih seperti biasa. Dengan adanya ciri ini, pengguna boleh mempelbagaikan simpanan dengan lebih dari satu mata wang sahaja.

Buka akaun HSBC Everyday Global Account dengan tiga langkah mudah. Sila layari hsbc.com.my/ega untuk maklumat lanjut.

Untuk pilihan akaun bank patuh Syariah, HSBC Amanah Everyday Global Account-i adalah pilihan anda. Untuk maklumat lanjut, layari hsbcamanah.com.my/ega sekarang!

*Tertakluk kepada Terma & Syarat. HSBC Everyday Global Account dan HSBC Amanah Everyday Global Account-i dilindungi oleh Perbadanan Insurans Deposit Malaysia sehingga RM250,000 bagi setiap pendeposit. Layari hsbc.com.my/ega atau hsbcamanah.com untuk terma & syarat penuh.

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Memfokuskan sepenuhnya artikel-artikel berkaitan pemasaran.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

Trending

ITTIFY

To Top