Connect with us

Oh! Media

Raikan Raya Gaya Berbeza, Ini 5 Aktiviti Mesti Cuba

Branded

Raikan Raya Gaya Berbeza, Ini 5 Aktiviti Mesti Cuba

Tak lama lagi, Raya akan menjelang tiba. Bercakap tentang Raya, tak sah kalau tak sebut bab makanan kan? Korang dah rancang nak masak apa untuk tetamu bertandang 1 Syawal nanti? 

Untuk memudahkanI korang boleh terus buat carian di Petal Search. Bermacam resepi juadah Raya tersedia. Dari lauk-pauk, kuih-muih, bermacam jenis nasi, semua ada. Tinggal korang buat je, senang kan sekarang?

Search, komen, tag dan menang!

Sambil-sambil mencari resepi untuk juadah Raya, korang boleh juga sertai peraduan anjuran HUAWEI. Hanya perlu screenshot resepi pilihan korang, tinggalkan komen di pos peraduan di Facebook HUAWEI, dan jangan lupa untuk tag kawan-kawan. Korang berpeluang menang hadiah Dyson Supersonic Hairdryer dan baucar Shopee RM1,000! Boleh bergaya dengan rambut baru dengan shopping sakan Raya nanti kan?

Ada bermacam-macam benda korang boleh dapatkan info dengan Petal Search ni tau, bukan setakat resepi juadah raya je. Nak tahu produk terbaru, berita terkini, perkhidmatan yang disediakan berhampiran korang, segalanya tersedia dengan teks, imej dan pengecaman suara bagi menyenangkan kehidupan penggunanya.

Eksklusif: Pengguna Petal Search boleh menang duit Raya!

Dah besar ni jarang nak dapat duit Raya dari keluarga atau saudara kan? Tapi HUAWEI nak bagi duit Raya kalau korang sertai satu game mini di Petal Search untuk penggunanya. 

Caranya pun mudah je, korang hanya perlu undi juadah Raya kegemaran dan dapatkan hanya  SATU peluang SETIAP HARI untuk memutarkan roda bertuah bagi memenangi hadiah lumayan. Kena manfaatkan sepenuhnya peluang setiap hari tau.

Ada baucar Lazada, baucar Shopee, baucar video HUAWEI dan baucar HUAWEI Themes. Rugi kalau tak join guys! Belum guna Petal? Cuma perlu muat turun sekarang dan boleh mula gunakan tak kisah korang pengguna smartphone bukan HUAWEI sekali pun, semua orang boleh guna Petal Search.

Jom shopping Raya cara bijak

Bila dah menang baucar dari roda bertuah lepas main game nak buat apa? Jom kami share macam mana nak shopping cara bijak pada Raya kali ini. Dengan Petal Search, barang keperluan pada musim ini korang boleh dapatkan dengan harga paling berpatutan di mana korang boleh kesan jualan murah yang ditawarkan ketika pembelian. Barulah jimat. 

Ciri ini bukan untuk musim ini je, malahan lepas ni kalau nak shopping pun boleh dapatkan pada harga sale. Unik kan?

Tips dan fakta Raya yang mungkin ramai tak tahu

Kita mungkin sambut Hari Raya sejak kecil, tapi tak semua benda kita tahu tentang fakta menarik Raya ni kan? Yalah, macam tradisi setiap tempat pun berbeza mengikut negeri, tempat dan budaya masing-masing. 

Staycation ketika cuti Raya, kenapa tidak?

Raya tahun ini jatuh pada hari minggu menjadikannya cuti panjang, apa lagi jomlah plan bercuti! Guna je Petal Search untuk mencari tempat penginapan, hotel, tiket penerbangan dan aktiviti yang korang boleh lakukan.

Perbandingan harga untuk setiap platform turut tersedia, barulah boleh berjimat dan berseronok cuti nanti. Macam-macam aktiviti boleh dilakukan bila dah dapat harga istimewa.

Jom sertai Ask Petal Raya

Untuk meraikan hari kemenangan setelah sebulan berpuasa ini, HUAWEI nak ajak korang sertai Ask Petal Raya yang tawarkan giveaway bermacam hadiah dan sales di laman e-dagang.

Boleh klik link DI SINI.

Pertama kali guna Petal Search? Jom kami ajar macam mana nak guna. Bagi pengguna HUAWEI dan Honor, Petal Search telah siap dipasang.

Cuma perlu cari logo Petal Search seperti ini dan boleh terus mulakan pencarian. Ataupun boleh ke HUAWEI App Gallery untuk memuat turun bagi bagi mula meneroka pencarian DI SINI atau di www.petalsearch.com. Apa tunggu lagi, jomlah Petal Search Sekarang!

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas