Connect with us

Oh! Media

Rahsia 16 Tahun Kini Terbongkar! Kulit Cantik Macam Orang Jepun Tidak Lagi Mustahil

Branded

Rahsia 16 Tahun Kini Terbongkar! Kulit Cantik Macam Orang Jepun Tidak Lagi Mustahil

Jika dahulu trend kulit cerah pernah menjadi kegilaan para wanita, kini sejak masyarakat lebih cakna tentang kesihatan wajah, rata-rata menjadikan kelembapan sebagai ‘face goals’.

Bila cakap tentang kulit wajah yang sihat dan anjal kita tak boleh lari daripada nak compare dengan masyarakat Jepun sehinggakan viral Kecantikan Cara Jepun. 

Mana tidaknya, wajah orang Jepun nampak sangat sihat dan muda kerana mereka sangat menjaga kelembapan kulit, menjadikan wajah kekal anjal walaupun usia semakin meningkat.

Rahsia utama Kecantikan Cara Jepun ialah hanya dengan menambah penggunaan losyen dalam rutin kecantikan dan jenama yang menjadi pilihan mereka ialah Hada Labo Hydrating Lotion, losyen No. 1 di Jepun selama 16 tahun berturut-turut.

Kecantikan Cara Jepun fokus 4 perkara utama

1. Penghidratan mendalam

Dalam budaya Jepun air melambangkan penyucian dan kehidupan. Jika tiada air maka tiada kehidupan. 

Begitu juga dengan kulit kita, penghidratan adalah penting kerana kulit yang sihat adalah kulit yang terhidrat. Apabila kulit terhidrat dan sihat, semua masalah kulit seperti tona kulit kusam, kulit berminyak dan garis halus sukar untuk muncul.

Kat sinilah Hada Labo Hydrating Lotion jadi hero. Kalau korang nak tau losyen Hada Labo telah terbukti mampu memberikan penghidratan sehingga 8 jam pada kulit selain membantu mengimbangi minyak dan air pada wajah. 

Ini secara tidak langsung membantu mengembalikan keserian dan meminimumkan garis halus. Patutlah ia menjadi losyen No. 1  di Jepun selama 16 tahun berturut-turut.

2. Minimalis

Masyarakat Jepun sangat mengangkat konsep minimalis yang memfokuskan kehidupan yang sederhana dan bersih. 

Begitu juga dengan Hada Labo, tak perlu sehingga 10 langkah penjagaan wajah untuk mendapatkan kulit yang lembap. Sebaliknya, hanya 3 langkah diperlukan untuk kekal muda!

Langkah 1: Cuci wajah

Langkah 2: Tepuk losyen dengan perlahan pada muka

Langkah 3: Wajah jadi lembap!

Tips penting untuk penghidratan wajah, pastikan korang gunakan Hada Labo Hydrating Lotion sebagai langkah pertama selepas mencuci muka untuk meningkatkan keberkesanan penyerapan kelembapan terus pada wajah.

3) Hanya Menggunakan Bahan Penting

Konsep minimalis Jepun turut memberikan tumpuan pada perkara yang penting sahaja bagi mengurangkan pembaziran dan mencapai persekitaran hidup yang lebih baik.

Hada Labo mengamalkan Kecantikan Cara Jepun, di mana produknya hanya menggunakan bahan-bahan penting dan tidak berbahaya seperti bahan pewarna, pewangi, alkohol, minyak mineral, paraben, dan MIT.

Malah Hada Labo Hydrating Lotion turut menggunakan pembungkusan mesra alam yang aman 10% polietilena (PE) berasaskan tumbuhan dan 90% polipropilena (PP) berasaskan petroleum. 

Campuran ini meletakkannya sebagai alternatif mampan semula jadi kepada botol plastik konvensional. Siap boleh kitar semula lagi. 

Sesuai dengan falsafah Hada Labo “tidak lebih, tidak kurang.”

4) Kualiti Tinggi

Satu lagi parkara yang sangat menjadi perhatian masyarakat Jepun ialah mereka sangat memberi perhatian kepada perincian dan sangat komited untuk sentiasa melakukan penambahbaikan.

Hada Labo Hydrating Lotion mengandungi HA berkualiti tinggi dengan nisbah keemasan, yang menghidrat setiap lapisan kulit dan menguatkan penghalang kulit menjadikanny sihat dan cantik secara semula jadi.

Ia mengandungi 5 jenis Asid Hyaluronik, termasuk HA Difermentasi Pertama di Dunia.

Cantik Gaya Jepun dengan Hada Labo Hydrating Lotion

Tak perlu nak invest banyak-banyak untuk produk penjagaan wajah, tak lebih tak kurang. Itu yang terbaik.

Jadikan Hada Labo Hydrating Lotion sebagai rutin penjagaan harian untuk wajah yang sihat, lembap dan glowing macam orang Jepun.

Bagi menjaga kelestarian alam juga, Hada Labo Hydrating Lotion kini menggunakan pembungkusan PE yang berasaskan tumbuhan, mesra alam dan boleh dikitar semula.

Dapatkannya di Shopee atau farmasi berdekatan sekarang. Nak tau lebih lanjut tentang produk ni layari laman web rasmi Hada Labo atau ikuti media sosial Facebook.

Lagi dalam kategori Branded

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas