Connect with us

Oh! Media

KUIZ: Kita Membesar Minum Susu, Sejauh Mana Korang Tahu Semua Tentang Susu?

Branded

KUIZ: Kita Membesar Minum Susu, Sejauh Mana Korang Tahu Semua Tentang Susu?

Dari kecil sampai ke alam dewasa, kita dibesarkan dengan meminum susu kerana diberitahu ibu ayah kebaikan yang terkandung di dalamnya. Semua orang tahu susu adalah minuman yang sihat dan baik untuk tubuh bada. Tapi, sejauh mana korang tahu segalanya tentang susu? Nak uji pengetahuan korang? Jom cuba jawab kuiz ini.

Mesti ramai tak tahu ada susu yang baik diambil di waktu pagi kerana mempunyai nutrisi lengkap sebagai pemula hari. Yelah, perut kosong selepas semalaman tidur, mestilah kena mulakan dengan sesuatu yang berkhasiat kan?

Sebut Dutch Lady, mesti semua orang tahu kan? Semua Susu Dutch Lady mempunyai Healthier Choice Logo Malaysia (HCLM), bermakna ianya jadi pilihan sihat untuk semua. Selain itu, bukan sahaja ada kalsium seperti kita semua tahu, susu juga kaya protein berkualiti tinggi dan nutrien penting lain dalam segelas. Bukan saja protein, malahan kaya juga dengan kalsium, zat yang tidak kurang penting untuk badan.

Susu Dutch Lady memberikan keperluan nutrisi harian untuk memulakan hari. Bukan sahaja mengandungi kalsium seperti yang kita semua tahu, Susu Dutch Lady juga memberi kebaikan protein berkualiti tinggi yang berkhasiat dan senang disediakan.

Dalam setiap gelas susu membekalkan 10g protein dan 12 nutrien penting. Siapa kata susah nak dapatkan amalkan pemakanan sihat? Protein yang terkandung dalam susu ini membantu membina otot yang kuat disamping memperbaiki tulang. Segala kebaikan dengan meminum segelas susu.

Jangan lupa untuk menambah segelas susu bersama sarapan atau minum segelas begitu sahaja untuk mendapatkan kebaikan dan khasiatnya. Susu Dutch Lady boleh didapati di pasar raya berhampiran korang. Ikuti Dutch Lady di Facebook Dutch Lady Malaysia untuk update terkini tentang produk mereka.

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Memfokuskan sepenuhnya artikel-artikel berkaitan pemasaran.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

To Top