Connect with us

Oh! Media

Ini Cara Zahirah Macwilson, Lizzy & Hannah Delisha Jadi Pakar Potret Dengan OPPO Reno7 5G

Branded

Ini Cara Zahirah Macwilson, Lizzy & Hannah Delisha Jadi Pakar Potret Dengan OPPO Reno7 5G

OPPO kembali membuatkan peminatnya tak sabar-sabar untuk mendapatkan model terbarunya, OPPO Reno7 Series 5G! Korang pun antara yang excited untuk merasai pengalaman menggunakan OPPO Reno7 Series 5G ini? Jom kami kongsikan info dan spesifikasi OPPO Reno7 Series 5G ini yang korang kena tahu.

Potret Suar Bokeh

Bukan sembarangan smartphone, OPPO Reno7 ini mempunyai kebolehan seakan kamera DSLR dalam mengambil video potret. Video yang dihasilkan mempunyai bokeh flare pada latar belakang. Betul-betul macam videographer pro!

Potret video yang juga diproses secara real-time dan dalam masa sama subjek masih kelihatan natural dari segi warna kulit.

Kamera dilengkapi mode potret

Dalam memilih smartphone, antara ciri penting yang diambil kira semestinya kameranya. Barulah boleh ambil gambar walau di mana jua berada. OPPO Reno7 mempunyai Portrait Mode untuk kamera depan dan belakang bagi menghasilkan gambar potret yang cantik serta cahaya bokeh di latar belakang.

25 saiz aperture dari F0.95 hingga F16 memberi peluang kepada pengguna untuk berkarya mengikut kreativiti sendiri.

Kameranya juga menawarkan pengesanan dan pemeliharaan tekstur dan tona kulit. Efek retouching memberikan imej berkualiti tinggi dan jelas tetapi masih kelihatan semulajadi dan profesional.

OPPO Glow 

‘Glow-up’ paling signifikan susah tentunya OPPO Glow! Dengan rekaan yang ultra nipis hanya 7.81mm dengan keberatan 173g sahaja. Model ini didatangkan dalam warna Startrails Blue yang menggunakan Laser Direct Imaging (LDI) yang memberikan kesan seakan hujan meteor. Dwi-tekstur dan dwi-lapisan menjadikan smartphone ini bertukar-tukar dua warna.

Tidak kurang elegan, Starry Black pula merupakan kemasan hitam dan gaya transformasi kontemporari. Struktur kristal berbentuk piramid mencipta kilauan gradient hitam biru menawan.

Reno7 Pro dengan Orbit Breathing Light yang pertama

Dalam OPPO Reno7 Series, turut dikeluarkan adalah OPPO Reno7 Pro yang istimewa. Buat pertama kali dalam kelasnya, OPPO Reno7 Pro diperkenalkan dengan ciri Orbit Breathing Light. Ciri cahaya 3D yang meliputi bahagian kamera akan mengingatkan pengguna mengenai mesej dan panggilan yang diterima. Ciri ini diyakini sebagai satu ‘magic’ dan dalam masa sama cukup praktikal.

Dual Flagship Portrait Camera System Sony IMX709 + IMX766 sensor

Nak ambil gambar atau video tapi kurang cahaya memang satu masalah besar. Kini tidak lagi dengan OPPO Reno7 Pro yang dicipta dengan Dual Flagship Portrait Camera System Sony IMX709 + IMX766 sensor.

Saiz sensor sehinga 1/1.56 inci dan teknologi terkini All Pixel Omni-Directional PDAF and DOL-HDR menjadikan pengalaman mengambil gambar potret lebih mudah.

Pra-tempah sekarang!

Apa tunggu lagi, pra-tempah OPPO Reno7 5G korang sekarang dan dapatkan hadiah percuma dengan setiap pembelian.  Berita baik kerana korang boleh pra-tempah dari 22 Februari hingga 4 Mac 2022 dan nikmati pelbagai hadiah percuma bernilai sehingga RM 1406!

Beli smartphone ini dan korang akan dapat Enco Buds bernilai RM159 & Reno Bag (bernilai RM109). Bagi pelanggan yang mengambil peranti mereka pada 5 atau 6 Mac, mereka juga akan mendapat perlindungan kerosakan skrin 1 tahun dari OPPO Care bernilai RM139.

Bukan tu je, mereka juga akan dapat My OPPO Member’s Privilege bernilai sehingga RM999 termasuk tiket penerbangan pergi-balik Malaysia Airlines, tiket masuk Genting SkyWorlds Theme Park dan langganan premium VIU selama 3 bulan dan banyak lagi! Best kan? Siapa je tak nak?

Dengan pembelian OPPO Reno7 Series 5G ini juga, korang layak membeli OPPO Watch Free dan OPPO Enco Air2 pada 50% diskaun jika membeli dari OPPO Brand Store Outlet. Separuh harga asal, produk baru pulak tu, mana nak dapat semurah tu guys?

Pra-tempah OPPO Reno7 Series 5G boleh dibuat di:

OPPO Brand Store

Reno7

Reno7 Pro

Shopee

Reno7

Reno7 Pro

Lazada

Reno7

Reno7 Pro

Undi Anugerah Penyanyi Pilihan Popular Anugerah Juara Lagu (AJL 36)

Anugerah nyanyian berprestij AJL 36 kini kembali. Nak pastikan penyanyi kegemaran korang menang Anugerag Penyanyi Pilihan Popular? Jomlah undi banyak-banyak sampai kegemaran korang seperti Khai Bahar dan Haqiem Rusli menang! Cuma perlu ikut cara-cara ini:

Online – Undi menggunakan smartphone OPPO dan dapatkan 100 mata undian.

Offline – Imbas kod QR AJL di OPPO Brand Store untuk mendapat 400 mata undian.

Pra-tempah atau pembelian OPPO Reno7 Series melayakkan mendapat 3000 mata undian. Boleh buat mula mengundi artis pujaan korang DI SINI.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas