Connect with us

Oh! Media

Branded

5 Perkara Skeptikal Bila Perempuan Bawa Kereta, Yang Last Tu Bonus!

“Ni mesti perempuan yang bawa kereta”

Gurlsss pernah tak bila bawa kereta, anda kena stereotaip macam ni? Kadang-kadang tu rasa macam kena buli pula atas jalan, tapi padahal bukan salah kita pun. Kita hanya ikut peraturan je.

Kali ni, kami nak kongsi 5 perkara skeptikal yang biasa terjadi bila perempuan bawa kereta.

1. Kena Buli Atas Jalan

Setiap kali jalan jammed, salah masuk simpang, tukar line tak bagi signal atau bawa kereta slow mesti perempuan yang kena tuduh.

Boleh kata apa saja yang negatif mesti pemandu perempuan, kadang-kadang tu ada je pemandu lelaki yang sengaja bagi high-beam bila nampak perempuan drive. Jahat tau!

2. Selalu ‘Lost’

Orang kata perempuan ni ada masalah dengan direction, yang ini tidak nafikan kerana keadaan jalan agak mengelirukan. Lebih-lebih lagi di bandar besar, di mana sentiasa ada pembinaan jalan atau lencongan.

Kadang-kadang tu dah elok bawa kereta ikut maps, tapi bila jalan ditutup terus kena lencongan. Macam mana tak lost?

3. Kereta Penuh Dengan Barang

Bila perempuan ada kereta, kenderaan ini automatik akan menjadi stor kedua mereka. Selalunya barang yang ditinggalkan macam kasut, outerwear atau mungkin pin tudung. 

Bukan apa, senang nak tukar kalau tiba-tiba kena pergi event atau impromptu plan. 

4. Lupa Check Keadaan Kereta

Kereta dah berasap baru sedar air tangki dah habis atau bila pergi servis kereta, baru tahu yang kereta dipandu ada masalah. Selalun tahu bawa je, tapi tak check keadaan kereta. 

Para gadis kat luar sana, kalau rasa ada something wrong dengan kereta anda jangan buat tak tahu saja, sebaliknya bawa kereta ke bengkel untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini daripada terjadi.

5. Tak Tahu Nilai Kereta

Kami rasa ni bukan perempuan je, lelaki pun ada masalah dengan perkara ni. Sebabnya sekarang, ada banyak jenis kereta di pasaran dan tidak mudah untuk menentukan nilai sesebuah kereta. 

Perlu ada pakar yang menilai kereta tu, sebab ada saja kereta yang nampak okay tapi pernah terlibat dengan kemalangan atau banjir. Kalau macam ni sure harga jatuh punya!

Perlukan pakar untuk menilai kereta korang? CARSOME kan ada!

Sekarang ni tak susah nak buat penilaian harga kereta, asalkan tahu platform yang dapat membantu anda. Penilaian kereta ni penting, terutama sekali jika anda nak menjual atau membeli kereta pra-milik. 

Kenderaan pra-milik yang selalu menjadi pilihan rakyat Malaysia ialah model kereta Jepun seperti Honda atau Nissan. Manakala untuk jenama Malaysia semestinya Perodua Myvi atau Bezza. 

Pada pendapat kami pemilihan kereta ini semua bergantung pada preference individu. Tidak kiralah nak bawa kereta Jepun atau tempatan, apa yang paling penting ialah kemampuan.

Jika anda merasakan memiliki kereta baru bayaran bulanannya agak membebankan, sebenarnya anda mempunyai pilihan untuk mendapatkan kereta pra-milik.

Kini dah terdapat banyak platform jual-beli kereta pra-milik yang dipercayai dan salah satunya ialah CARSOME.

Cakap tentang upgrade kereta pra-milik kan, baru-baru ni kami ada tonton video yang CARSOME tengah ada promosi Xtra Lebih!

CARSOME Tawar Promosi Xtra Lebih

Selepas melihat sendiri ramai rakan-rakan di sekeliling menggunakan perkhidmatan CARSOME, kami mula yakin dengan platform perkhidmatan jual-beli kereta terpakai ini.

Mana tidaknya, CARSOME amat menitikberatkan penelitian dalam setiap urusan perniagaan dan mereka juga akan membantu pembeli dari awal sehingga akhir proses pemilikan kereta.

Ramai rupanya yang tak pasti harga kereta pra-milik ya. Nasib baik ada CARSOME.

Sempena dengan promosi Xtra Lebih, setiap pembelian kereta CARSOME Certified, anda boleh dapat karpet kereta TRAPO® Eco secara percuma tau! Jimat poket nak beli karpet baru!

Bukan hanya karpet je, sekarang ni dengan setiap pembelian model kereta Jepun dan tempatan yang terpilih anda juga boleh dapat waranti tambahan (1+1), berbanding setahun saja tanpa promosi.

Kereta yang ditawarkan pun bukan biasa-biasa, untuk kereta Jepun terdapat model Honda City, Honda Jazz, Toyota Vios dan Nissan Almera.

Bagi kereta nasional atau tempatan pula ada model seperti (Perodua) Axia, Bezza, Myvi serta (Proton) Inspira, Iriz, Persona, Preve, Saga, Suprima S.

Psstt.. Ada lagi promosi untuk mereka yang berminat beli kereta di CARSOME, dengan setiap pembeli model terpilih anda boleh menikmati diskaun sehingga RM5,200 bagi model kereta yang terpilih.

Tapi ingat promosi Xtra Lebih ni untuk waktu yang terhad saja dan akan berakhir pada 31 Oktober 2023. Tertakluk terma dan syarat.

Jual Kereta Di CARSOME & Nikmati Xtra Cash!

Pernah tak anda lihat atau mungkin anda sendiri, memiliki kereta yang tak digunakan tapi masih berada dalam kondisi baik?

Jangan penuhkan tempat parking, kalau anda memiliki kereta seperti Honda City, Honda Jazz, Toyota Vios, Nissan Almera, Honda Civic, Toyota Yaris, Toyota Corolla Altis, Mazda 2 atau Mazda 3 dan mencadang nak menjualnya, CARSOME tengah ada deals baik punya!

Bagi penjualan kereta seperti model di atas, anda boleh dapat ekstra tunai bernilai RM500, tapi syarat dia anda perlulah menjual kereta di CARSOME.

Sebagai contoh kereta anda dinilai pada harga RM 12,000, bila menjualnya di CARSOME, anda akan mendapat RM12,500.

 * Promosi ini tertakluk kepada kereta dengan nilai belian semula melebihi RM10,000 sahaja.

Pemilik kereta tempatan macam mana pula?

Jangan risau, jika anda merupakan pemilik Perodua atau Proton, anda juga boleh extra tunai bernilai RM300 jika jual kereta anda kepada CARSOME.

Walau bagaimanapun, promosi ini tidak sah jika anda pilih membida kereta sebelum dijual kepada CARSOME.

Jual-Beli Kereta Terpakai Dengan Mudah Hanya di CARSOME

Sehingga kini sudah lebih 300 ribu pemilik yang menjual kereta di CARSOME dan anda mungkin menjadi yang seterusnya.

Cara nak jual beli kereta, ikut je langkah-langkah di bawah:

1. Jual kereta dengan lancar

Langkah 1: Tempah pemeriksaan kereta secara PERCUMA

Langkah 2: Pemeriksaan kereta

Langkah 3: Jual kereta

Langkah 4: Dapat bayaran dalam masa 24 jam*

2. Beli kereta pra-milik dengan mudah

Langkah 1: Cari kereta idaman anda

Langkah 2: Buat tempahan atau jadualkan ujian pemanduan anda

Langkah 3: CARSOME akan uruskan kertas kerja

Langkah 4: Mulakan pemanduan anda di atas jalan

Kenapa Pilih Yang Lain, Kalau CARSOME Boleh Berikan Yang Terbaik?

Di CARSOME hanya kereta yang berkualiti ditawarkan kepada pengguna. Kesemua kereta ini telah lulus 175-titik pemeriksaan ketat CARSOME oleh pemeriksa bertauliah dan mendapat Carsome Certified bagi memastikan kereta bebas daripada kemalangan besar dan kerosakan banjir.

Selain tu, tiada yuran tersembunyi  atau tambahan yang dikenakan. Semua harga adalah tetap seperti yang anda lihat di aplikasi CARSOME.

Kalau tak puas hati dengan kereta yang dibeli, anda boleh pulang semula dalam masa 5 hari (jaminan wang dikembalikan) dan ada waranti setahun.

Menarik kan?!

Jadi tunggu apa lagi, kalau anda nak upgrade kereta Jepun untuk tackle awek atau nak kereta tempatan yang lebih besar dan selesa untuk seisi keluarga, buat janji temu sekarang di laman web CARSOME atau hadir terus ke mana-mana cawangan Pusat Inspeksi dan Experience Center CARSOME di seluruh Malaysia.

Klik SINI untuk mengetahui lokasi Pusat Inspeksi dan Experience Center CARSOME yang berdekatan dengan anda.

Semua ini untuk waktu yang terhad je tau!

Untuk maklumat lanjut, kunjungi mana-mana CARSOME Experience Center atau layari laman web CARSOME untuk menempah kereta idaman anda dan ikuti juga CARSOME di Facebook dan Instagram untuk update promosi terbaru.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Menyampaikan artikel pemasaran dalam bentuk santai dan infomatif.

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas