Connect with us

Oh! Media

Wartawan Vietnam Tidak Pernah Lihat Semangat Kegilaan Penyokong Harimau Malaya

Umum

Wartawan Vietnam Tidak Pernah Lihat Semangat Kegilaan Penyokong Harimau Malaya

Perlawanan Final pusingan pertama di antara Malaysia menentang Vietnam di Stadium Bukit Jalil telah mendapat sambutan yang sangat baik sehingga ia mendapat perhatian seorang wartawan Vietnam.

ADVERTISEMENT

Tran Van Trung, wartawan akhbar Nghe An yang bertugas untuk membuat liputan aksi final itu ternyata kagum dengan situasi sebelum proses penjualan tiket di kaunter stadium dibuka pada jam 9 pagi.

Katanya, beliau tidak pernah menyaksikan semangat kegilaan penyokong Harimau Malaya mendapatkan tiket seperti penyokong di Vietnam.

“Saya tak pernah lihat suasana ini, orang ramai beratur sejak tengah malam, beberapa jam sebelum daripada kaunter dibuka. Ini lebih gila daripada penyokong Vietnam!

“Saya harap kesemua mereka yang beratur berjaya membeli tiket seterusnya dapat menyaksikan perlawanan yang hebat di Bukit Jalil.” katanya.

Van Trung turut menjelaskan proses penjualan tiket di negaranya di mana penjualan secara fizikal hanya dibuat ketika saingan di peringkat kumpulan.

“Bagi aksi separuh akhir dan perlawanan akhir, semua tiket dijual secara online,” katanya.

Malaysia mencatat keputusan agregat seri 2-2 menentang Thailand pada aksi separuh akhir namun mara ke final menerusi peraturan gol di tempat lawan.

Sumber: Foxsports

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas