Connect with us

Oh! Media

(Video) Pelajar Sekolah Kantoi Jual Pil Demi Bayar Yuran Tuisyen

Branded

(Video) Pelajar Sekolah Kantoi Jual Pil Demi Bayar Yuran Tuisyen

Viral di internet video seorang pelajar menjual sejenis pil di sekolah. Gara-gara ingin mencari duit belanja sendiri, seorang pelajar perempuan sanggup menjual pil di sekolah namun perkara tersebut akhirnya dapat dikesan pengawas dan beberapa rakan kelas yang lain.

Melalui rakaman video pendek kurang 1 minit tersebut, kegiatan pelajar berkenaan dapat dihidu apabila terdapat pil dan juga wang kertas yang banyak. Diserbu ketika sedang asyik mengira wang, rupa rupanya masih banyak lagi wang yang tersimpan di dalam bag.

Video:

Di sangka menjual pil pelajar ini di kecam

Penyebaran video tersebut sekaligus mengaitkan pelajar tersebut dengan penjualan pil ekstasi di sekolah. Bagaimanapun pelajar tersebut menafikan sekeras-kerasnya penglibatannya dalam perkara yang salah di sisi undang-undang.

“Salahkah saya sebagai pelajar ingin berniaga . Saya bukan menjual secara terbuka saya hanya menjual kepada kawan-kawan di sekolah yang inginkan kecantikkan.”

“Saya menjual produk Fairywhite bila kawan-kawan sekolah tegur saya kulit semakin cerah jerawat pun dah tak ada. Saya tahu kalau saya ingin menjual sekotak mereka tak mampu kerana kebanyakkan mereka masih bersekolah termasuk saya sendiri. 

Saya menjual produk ini dengan repack balik secara kecil uuntuk saya jual balik dengan harga mampu beli . Tapi tak sangka saya di serbu oleh pelajar lain menyangka saya menjual pil ekstasi. Longgokan duit tu adalah hasil jualan produk fairywhite kepada kawan-kawan saya di sekolah.”

Apabila ditanya tentang sebab yang mendorongnya mula menjual produk kecantikan di sekolah, pelajar tersebut dengan tenang menyatakan yang itu adalah salah-satu usaha beliau untuk membantu keluarga yang bukan dari keluarga berada.

“Salahkah saya ingin mencari duit poket sendiri saya bukan dari keluarga yang berada. Saya buat ini untuk mencari duit belanja dan bayar duit tuition.”

Gambar pil yang di sangka pil ekstasi

Apa yang mengejutkan kami dengan hanya menjual di sekolah, pelajar ini mampu untuk mencapai pendapatan 4 ke 5 angka pada setiap bulan.

“Saya tak sangka dengan menjual secara kecil-kecilan di sekolah dan di online saya boleh dapat hasil sehingga  RM8k – 10k sebulan dengan hanya menjual produk FAIRY WHITE”, jelasnya lagi.

Sumber dari Facebook Fairywhite Beauty HQ.

Anda peminat Hello Kitty?

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Branded

Trending

ITTIFY

To Top