Connect with us

Oh! Media

The Sharks Harap Tunggakan Gaji Dapat Dibayar

Umum

The Sharks Harap Tunggakan Gaji Dapat Dibayar

Bekas jurulatih dan pemain Terengganu City FC (TCFC), menyifatkan langkah Liga Bolasepak Malaysia (MFL) menyingkirkan pasukan itu daripada Liga Perdana adalah tepat bagi mengelak lebih ramai menjadi mangsa penganiayaan.

Walaubagaimanapun, bekas tonggak skuad The Sharks itu, Shafuan Adli Shaari memohon tunggakan gaji pemain dapat diselesaikan segera sebelum kelab yang berpangkalan di Kuala Terengganu itu menutup operasinya.

“Secara jujurnya saya begitu sedih dengan berita pengguguran skuad ini selepas kami berjuang habis-habisan, sejak awal saingan hingga muncul juara Piala FAM (Persatuan Bolasepak Malaysia).

“Bagi saya, MFL membuat keputusan betul, walaupun kami mahukan skuad ini beraksi di Liga Perdana, tetapi kami merayu kepada FAM supaya dapat membantu menyelesaikan masalah gaji dan tidak membiarkan kami menderita.

“FAM harus bayar dulu kepada kami wang hasil kemenangan piala FAM itu kerana kami amat memerlukan kewangan selepas empat bulan tanpa bergaji.

“Kerajaan negeri juga mesti mengambil tindakan sewajarnya kepada penaja TCFC dan membantu kami kerana pasukan ini sudah mengharumkan nama negeri,” kata Shafuan.

Hasrat dan harapan ini turut disuarakan oleh jurulatih, Mohd Noor Md Derus yang berkata, “Harapan kami ialah FAM dan kerajaan negeri dapat membantu kerana kami ada keluarga, nak bayar macam-macam. Mereka harus mengambil tindakan kepada penaja skuad itu kerana jelas mencalar imej Terengganu,”.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top