Connect with us

Oh! Media

The Rock, ‘Batu’ Paling Kaya Dengan Pendapatan Tertinggi

Oh! Artis

The Rock, ‘Batu’ Paling Kaya Dengan Pendapatan Tertinggi

Siapa je tak kenal dengan pemilik tagline ‘Can you smell what the rock is cooking’, Dwayne Johnson atau lebih dikenali sebagai The Rock dikalangan peminatnya. The Rock yang sudah bersara dari arena gusti kini telah melibatkan diri dalam bidang perfileman di Hollywood. Antara yang beliau terlibat adalah The Fate of the Furious, Baywatch, Jumanji: Next Level dan lain-lain.

Pengelibatanya dalam bidang ini menyebabkan beliau mengungguli senarai pelakon yang memperoleh pendapatan paling tinggi selama dua tahun berturut-turut. Dikatakan bahawa The Rock menerima bayaran paling tinggi menerusi filem terbitan Netflix, iaitu Red Notice dengan nilai RM98.6 juta. Dia yang bekerjasama dengan jenama sukan melalui Project Rock, telah meraih banyak  keuntungan.

Sumber gambar dari Comic Book

Melalui Forbes, The Rock telah memperolehi pendapatan sebanyak RM367.2 juta.
Tempat kedua pula diduduki oleh Rey Reynolds dengan pendapatan bernilai RM300.2 dan diikuti dengan pelakon Transformer, Mark Wahlberg dengan pendapatan sebanyak RM245.5 juta.

OHMEDIA: SERONOK BETUL JADI, SIAPA SANGKA, JADI BATU PUN BOLEH KAYA.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca The Rock individu paling kaya di Facebook Oh! Media
Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Trending

ITTIFY

To Top