Connect with us

Oh! Media

Tandas Istana Dicuri? Seriuslah?!

Umum

Tandas Istana Dicuri? Seriuslah?!

Gambar sumber dari Google

Bunyi macam pelik, tapi itu yang terjadi. Tapi kes ni bukan jadi kat Malaysia, tapi luar negara lebih tepat di London. Tandas yang dicuri jenis tandas yang kontroversi, manakan tidak tandas berkenaan direka oleh Maurizio Cattelan, rekaan artis kontroversi Itali yang diperbuat daripada emas tulen 18 kara yang bernilai 1 juta pound, duit Malaysia lebih kurang dalam RM5.2 juta.

Gambar sumber dari Awani

Tandas berkenaan dilaporkan dicuri dari sebuah istana, Istana Blenheim semalam dan masih tidak dapat ditemukan sehingga kini. Dipetik dari Awani, ia sebahagian daripada pameran terbaharu di Oxfordshire, iaitu tempat kelahiran bekas perdana menteri Winston Churchill. Menurut info, seorang warga emas berumur 66 tahun ditahan, dipercayai terlibat dengan insiden berkenaan.

Info menarik yang Ohmedia dapat tahu, orang awam yang datang ke Istana Blenheim berkenaan berpeluang menggunakan tandas berkenaan selama 3 minit. Menurut info lagi, berkenaan akan ditutup bagi memberi peluang pihak polis menjalankan siasatan dan kembali dibuka minggu depan.

Sumber: Awani

+Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Filem


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top