Connect with us

Oh! Media

Tak Disangka, Ini Yang Seorang Bapa Lakukan Demi Memberi Pengajaran Kepada Anaknya!

Umum

Tak Disangka, Ini Yang Seorang Bapa Lakukan Demi Memberi Pengajaran Kepada Anaknya!

Setiap ibubapa mempunyai corak tersendiri dalam mengjar anak-anak mereka. Sebagai contoh, setiap kesalahan yang dilakukan oleh anak, akan ada dendaan atau hukuman dari ibubapa sebagai pengajaran, dan sebaliknya. Ini yang sedang dilakukan oleh seorang bapa bernama Matt Cox dalam memberi pengajaran kepada anak perempuannya, berusia 10 tahun yang suka membuli kawan-kawannya disekolah.

Demi memberi pengajaran kepada anak berkenaan, seorang bapa paksa anaknya jalan kaki kesekolah sejauh 8 kilometer dari rumah mereka. Ini kerana anak perempuannya itu digantung dari menaiki bas sekolah kerana perbuatan buli pelajar lain. Bapa berkenaan sempat membuat rakaman video dan bercerita dalam dalam video yang dirakamnya.

Dalam video berkenaan, bapa berkenaan berkata, buli adalah suatu perkara yang tidak boleh diterima. Tambahnya lagi, beliau faham ramai ibubapa bapa tidak bersetuju dengan tindakannya, dalam nada yakin beliau berkata, beliau buat benda yang sepatutnya dalam memberi pengajaran kepada anaknya dan cuba untuk hentikannya dari rerus membuli orang lain. Bapa berkenaan berharap supaya anak-anak diluar sana bertanggungjawab dengan apa yang mereka lakukan.

Sumber : Independent

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Filem


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top